Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Introducerea sistemului „Plăteşti pentru cât arunci” (de la „pay as you throw” – PAYT) este o soluţie discutată de mult timp şi recomandată de Comisia Europeană pentru îmbunătăţirea managementului deşeurilor. Deşi au existat mai multe iniţiative legislative pe această temă în România, până în acest moment nu a fost luată o decizie unitară referitoare la implementarea acestui principiu. Astfel, doar unele unităţi administrativ-teritoriale au ales să-l aplice. În multe ţări europene se implementează deja de multă vreme acest principiu.

Colectarea separată, valorificarea deşeurilor care pot deveni resurse, diminuarea impactului deşeurilor periculoase asupra mediului înconjurător – sunt numai câteva problemele complementare care fac ca investiţiile în salubritate să fie importante.

Ziarul Financiar şi Raiffeisen Bank îşi propun să abordeze în continuare temele ce ţin de economia circulară pentru a da un imbold progreselor viitoare şi aduc la un loc reprezentanţi ai companiilor, ai autorităţilor, experţi, consultanţi şi specialişti din domeniul salubrităţii şi al deşeurilor pentru a face radiografia colectării deşeurilor şi pentru a vorbi despre cum se transformă deşeurile în resurse.

 

Află mai multe