Alex şi-a început cariera la Deloitte în 1997, unde a venit direct de pe băncile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, lucrând atât în biroul din Bucureşti, cât şi în cel din Paris al companiei. De-a lungul timpului, el a avut mai multe poziţii de conducere, inclusiv cea de partener coordonator al practicii de Servicii fiscale şi juridice Deloitte timp de patru ani. Un expert recunoscut în domeniile M&A şi imobiliar, Alex este apreciat pentru stilul de leadership colaborativ şi pentru parteneriatele pe termen lung cu clienţii.
-
Country Managing Partner, Deloitte România şi Moldova
-
Partener, Deloitte România, Liderul industriei de servicii bancare şi pieţe de capital pentru Deloitte Central Europe
Dimitrios este Partener Deloitte România şi Liderul industriei de servicii bancare şi pieţe de capital pentru Deloitte Central Europe.
El are experienţă vastă de lucru cu autorităţile de reglementare naţionale şi supranaţionale, precum Banca Federală US, ECB, SSM, ESM, ESMA, EBRD şi corpurile de reglementare din UK, Belgia, Grecia, Cipru, Irlanda, Portugalia, Malta, Bulgaria, Slovenia, România, UAE, Kazakhstan etc.
Dimitrios a asistat numeroşi clienţi pe parcursul crizei financiare şi a lucrat cu autorităţi de reglementare şi creditori pentru evaluarea calităţii activelor, teste de stres, programe de transformare a riscului de credit, cadre de supraveghere şi cadre de redresare/rezoluţie.
Expertiza sa include evaluarea procesului de supervizare şi instrumente de supervizare pentru bănci centrale, implementare IFRS9 şi Basel II pentru multiple bănci din România, evaluarea calităţii activelor (AQR), plan de recuperare pentru numeroşi creditori cu importanţă sistemică, precum şi pentru alte instituţii (LSI).
Printre rolurile deţinute se numără Director Asociat în cadrul UBS Investment Bank din New York şi Senior Vice President în cadrul JP Morgan din New York.
-
Consilier de stat, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României
László Borbély este un politician care a contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea democratică a societăţii româneşti, atât ca unul dintre cei mai cunoscuţi lideri ai Uniunii Democrate Maghiare din România, cât şi prin diferitele funcţii de rang înalt deţinute în Parlamentul României şi Guvernul României, în domenii ca: afaceri internaţionale, mediu şi dezvoltare durabilă, dezvoltare regională şi infrastructură.
László Borbély a ocupat funcţia de ministru al mediului şi pădurilor, a fost ministru al dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor, secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului, ministru delegat la Ministerul Transporturilor, precum şi preşedinte al Comisiei pentru Politică Externă la Camera Deputaţilor. La nivel internaţional, el a ocupat funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare Durabilă a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).
-
Director General Adjunct Global Corporates, BRD Groupe Société Générale
Yves Lallemand are 30 de ani de experienţă bancară. După diverse poziţii ca bancher corporativ şi ca inspector în Société Générale (SG), s-a mutat la SG CIB în 1999 pentru a dezvolta franciza de finanţare a achiziţiilor pentru marile companii din Europa. El a devenit apoi director adjunct al liniei de business pentru infrastructură şi finanţarea activelor în 2007, contribuind activ la dezvoltarea finanţării surselor regenerabile de energie. În 2013, s-a alăturat comitetului de conducere al International Banking and Financial Services, unul dintre cei trei piloni ai SG, în calitate de coordonator al ariei Corporates Business Development. În 2016, a fost numit CEO al filialei SG din Croaţia, iar din 2018 este director general adjunct al BRD, responsabil de segmentul bancar corporativ şi de investiţii.
-
Director Sustenabilitate şi Afaceri Instituţionale, Enel România
Alessio Menegazzo ocupă funcţia de Director pentru Sustenabilitate şi Afaceri Instituţionale al companiilor Enel din România. El coordonează o echipă responsabilă de promovarea unui sistem de dezvoltare durabilă, bazat pe crearea de valoare în comun, atât pentru companie, cât şi pentru comunitate, şi de integrarea sustenabilităţii în centrul culturii corporative a Enel. Mai mult decât atât, echipa sa reprezintă Enel în procesul de politici publice în România, atât la nivel naţional, cât şi local, gestionând relaţiile cu toate părţile interesate. Înainte de a se alătura Enel, a fost director general al Camerei de Comerţ Italiene din România. Alessio Menegazzo este membru în consiliul de administraţie al Asociaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie şi membru al Institutului Aspen România. Este, de asemenea, implicat în diverse ONG-uri din România. Acesta a absolvit Universitatea din Genova, cu o diplomă în Ştiinţe internaţionale şi diplomatice, cu specializare în ţările în curs de dezvoltare. Îi place să-ţi petreacă timpul liber cu câinele său, practicând Jiu Jitsu Brasilian şi gătind.
-
Presedinte Consiliul de Administratie, ALRO
Marian Năstase a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE şi deţine o diplomă INSEAD aferentă membrilor Consiliului de Administraţie.
Cu o experienţă vastă în domeniul consultanţei financiare şi în sectorul energiei, s-a alăturat companiei ALRO în anul 2002 în funcţia de Director Executiv, fiind responsabil de activităţile financiare ale acesteia. Ulterior, a fost numit Country Manager România, iar în prezent mandatul său acoperă toate activităţile grupului din ţară în ceea ce priveşte aluminiul, gazele naturale şi sectorul energiei electrice.
Este un membru activ al pieţei de capital şi un susţinător al iniţiativelor prin care România se poate alinia celor mai bune practici la nivelul Uniunii Europene, inclusiv al Pactului Ecologic European şi este recunoscut pentru calităţile sale de leadership în domeniul în care activează.
Sub conducerea lui, compania a reuşit să devină unul dintre principalii jucători în industria aluminiului din Europa şi i-a creat premisele unui jucător-cheie în aria sustenabilităţii, având în vedere schimbările majore din acest domeniu.
-
Partener, liderul echipei specializate în consultanţă în durabilitate la nivelul Europei Centrale, Deloitte Polonia
Irena are peste 20 de ani de experienţă profesională în sustenabilitate, schimbări climatice, economie şi sectorul public. Este partener Deloitte Polonia şi liderul practicii specializate în consultanţă în sustenabilitate la nivelul Europei Centrale (17 ţări din regiune), pe care a înfiinţat-o şi dezvoltat-o de-a lungul anilor. Este implicată în proiecte care ţin de cooperarea dintre mediul de afaceri şi cel public în domeniul provocărilor legate de durabilitate şi a condus proiecte emblematice care au implicat priorităţi naţionale şi strategii de durabilitate. Irena deţine un certificat CIM (Chartered Institute of Marketing) şi a urmat programul Future Leaders organizat de Consiliul Mondial de Afaceri pentru Dezvoltare Durabilă. Ea este absolventă a Programului de Management Avansat de la IESE Business School.
-
director general, Ministerul Energiei
.
-
vicepresedinte, Raiffeisen Bank Romania
.