Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT
ZF Branduri româneşti: Valenţele pozitive ale conceptului de "made in România" în contextul pandemiei
 
Pandemia a lovit din plin economiile din întreaga lume, toate sectoarele fiind afectate într-un fel sau altul, într-o mai mică sau mai mare măsură. Totuşi, la o analiză mai atentă şi la o privire mai în detaliu, specialiştii şi economiştii au spus că acest eveniment istoric poate aduce o schimbare de paradigmă pentru economie şi anume o inversare a globalizării şi un focus mai mare pe producţie locală şi pe branduri autohtone. |n acest context, conceptele de „made in Romania” şi de „brand românesc” au căpătat noi valenţe.
 
Astfel, România poate paria pe dezvoltarea producţiei şi are şansa să devină dintr-un exportator de materii prime şi un importator de bunuri finite, un stat care realizează intern produse cu valoare adăugată mare.
 
Consumatorii deja au început să caute produse locale şi să aleagă la raft branduri româneşti, iar retailerii au început şi ei să promoveze aceste afaceri care produc de la bunuri alimentare, la produse de îngrijire personală sau a locuinţei. 
Dar apetitul pentru „made in Romania” nu se rezumă doar la bunuri de larg consum, ci merge mai departe la electrocasnice, medicamente sau retail.
 

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali