Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Videoconferinţa TABLA FINANTARILOR. Un ghid pentru IMM-URI in universul programelor, cu fonduri europene si nationale

TABLA FINANTARILOR

Un ghid pentru IMM-URI in universul programelor, cu fonduri europene si nationale

 
Ziarul Financiar impreuna cu partenerul sau BRD-SocGen propune o serie de cinci videoconferinte regionale la care vom aduce la aceeasi masa antreprenori, CEO, bancheri, macroeconomisti, experti si analisti in care sa discutam despre oportunitatile de finantare de la UE, in mod direct prin intermediul fondurilor structural prin PNRR (Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă) si prin fonduri guvernamentale.

Cea de-a patra videoconferinta se va axa pe zona Vest + Nord-Vest care va cuprinde judetele Timisoara, Arad, Hunedoara, Caras – Severin, Cluj, Bistrita Nasaud, Salaj, Bihor, Maramures, Satu Mare

Intreprinzatorii vor afla ce tipuri de finantari sunt disponibile pentru companiilor lor. Pentru perioada 2021-2027, companiile romanesti vor avea acces la mai multe tipuri de finantare:

  • Finantarea din programele europene “clasice” pe bugetul 2021-2027, care pune accent pe fondurile pentru cercetare si digitalizare.
  • Finantarea din programele PNRR care urmeaza sa fie aprobata in prima jumatate a anului 2021 de catre Bruxelles.
  • Finantari provenite direct de la Comisia Europeana pe diverse programe, spre exemplu, programele pentru energie verde.
  • Finantari oferite de Statul roman prin programul de ajutoare de stat sau grand tour introduse pentru revenirea din pandemie.

Conferintele vor prezenta in detaliu fiecare dintre cele patru finantari pornind de la posibilii beneficiari, cu exemple si studii de caz pentru fiecare categorie in parte.

Scopul conferintelor este atat cat sa devina o solutie pentru intreprinzatorii care cauta sa isi dezvolte afacerea prin finantari europene, cat si un instrument pentru cei care au luat deja aceste tipuri de finantare si cauta alte linii de dezvoltare.

Pentru intreprinzatorii romani, fondurile vor fi nu numai o sursa de finantare, cat si o oportunitate de a mari cifra de afaceri livrand bunuri si servicii catre autoritatile publice care beneficiaza de fonduri europene - companii din sectorul constructiilor si al materialelor de constructii (autostrazi, utilitati, retele de apa, gaz si canalizare, izolatii termice pentru cladiri), vor beneficia de comenzi de miliarde de euro pe an.

Vom dezbate si impactul general al absortiei de fonduri europene asupra mediului antreprenorial local.

 

 

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali