Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

ZF Agribusiness: Agricultura intră în febra banilor europeni

Agricultura intra in 2015 cu gandul la cele 19 miliarde de euro pe care Uniunea Europeana le va trimite in economia romaneasca in urmatorii sase ani.

Primii bani pentru proiecte de investitii in agricultura vor ajunge in ferme in acest an iar fermierii isi fac deja listele de cumparaturi: tractoare, silozuri, fabrici de procesare alimentara, sisteme de irigatii, pompe sau elemente de infrastructura. La celalalt capat al mesei, furnizorii de tehnologie isi calibreaza ofertele astfel incat sa ia o cota cat mai mare in ofertele pentru proiectele pe fonduri UE. 

Toti banii au aceeasi miza: cresterea productivitatii in ferme, majorarea gradului de procesare al materiilor prime agricole sau gasirea celor mai generosi platitori pe pietele internationale de export.

In acelasi timp, in piata terenurilor fermierii lucreaza din greu la comasare prin achizitiile de mici loturi de la proprietari iar companiile straine au inceput sa simta pentru prima data cu adevarat competitia antreprenorilor locali.

Crescatorii de vaci si-au tras deja centura de siguranta si asteapta primele valuri de importuri dupa ce Uniunea Europeana a eliminat cotele de lapte. Printre putinele elemente pozitive din zootehnie sunt furajele mai ieftine decat in alti ani.

Multinationalele si-au incordat in primavara muschii si au luat pozitii puternice in segmentul cerealelor, cea mai mare piata din agricultura si un segment cu potentialul de a se dubla in urmatorul deceniu.

In acest context, Ziarul Financiar, liderul presei de business din Romania va organiza conferinta “ZF Agribusiness. Agricultura intra in febra banilor europeni: Totul despre cine si cand ia fonduri si ce impact vor avea in economie banii Bruxellesului”, un eveniment care va aduce in acelasi loc autoritatile si ce mai mai mari jucatori din piata de 17 miliarde de euro a agriculturii.