Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Agricultura reprezintă circa 5% din PIB-ul României, un procent mic având în vedere că managerii din sector vorbesc despre faptul că pământul românesc nu este exploatat la potenţial.

Din punct de vedere al producţiei de cereale România se află aproape an de an în topurile europene, însă producţia este dependentă de vreme în lipsa investiţiilor masive în irigaţii.

Recolta de cereale a României de anul trecut a fost de 31,8 milioane tone, cea mai mare din istoria ţării, iar suprafaţa cultivată a fost de 9,33 milioane de hectare de teren, potrivit Eurostat, biroul european de statistică.

Pe de altă parte, în sectorul de fructe şi legume România încearcă treptat să recupereze decalajul faţă de ţări precum Polonia astfel că încet încet merele, căpşunile sau roşiile produse în afara ţării încep să fie înlocuite pe raft de către produse româneşti.

Procesul se desfăşoară lent din cauza faptului că puţini fermieri îşi doresc să se asocieze pentru a putea să-şi vândă mai rapid produsele. Însă, avem tot mai multe exemple de fermieri care s-a asociat şi au reuşit să-şi fructifice producţiile

 

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali