Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PRINCIPAL PARTENER GOLD PARTENER PARTENER PARTNER BRONZE PARTENER PARTENER PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

ZF Cybersecurity Trends 2023

ZF Cybersecurity Trends 2023: De câte soluţii de apărare cibernetică are nevoie o companie şi cine ar trebui să le “dirijeze”?

 

  • Când să te opreşti din achiziţia de soluţii de cybersecurity?
  • Cine ar trebui să fie “comandantul suprem” al “armatei” de protecţie împotriva atacurilor cibernetice - cineva din echipa internă, un consultant / furnizor extern sau un “robot” cu inteligenţă artificială?
  • Până unde poate merge externalizarea protecţiei cybersecurity?

 

Într-un context dominat de o creştere a atacurilor cibernetice, în care riscurile sunt facilitate de munca în format hibrid / remote, Ziarul financiar aduce în prim plan în ediţia din 2023 a evenimentului ZF Cybersecurity Trends una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă în prezent companiile: să definească de ce soluţii cybersecurity au cu adevărat nevoie şi cum să le integreze pe cele deja achiziţionate astfel încât acestea să funcţioneze unitar şi să nu devină o vulnerabilitate în loc să joace rolul unui scut de protecţie. O altă provocare aflată pe agenda echipelor executive este şi definirea şi împărţirea rolurilor pe care le au echipele interne şi cele externe, de consultanţi sau furnizori, mai ales în contextul deficitului acut de resurse umane din industrie.

 

Importanţa tot mai mare acordată subiectului cybersecurity nu este întâmplătoare: În 2022, atacurile asupra companiilor private şi instituţiilor publice din România au fost din ce în ce mai numeroase şi mai sofisticate, cele de tip DDoS înregistrând o creştere de 21% faţă de anul trecut, în timp ce atacurile ransomware au fost cu aproape 18% mai multe decât în 2021, conform unui raport prezentat de Orange. Documentul arată şi că o jumătate dintre atacurile cibernetice vizează Bucureştiul iar ţintele prioritizate de atacatori sunt cele din industrie de sănătate & farma şi din sectorul guvernamental.

 

Un alt studiu, realizat de Bitdefender, subliniază însă că aceste cifre sunt relative şi că singurul lucru cert este că atacurile sunt în creştere: astfel, un studiu realizat de companie arată că 42% dintre specialiştii în securitate IT susţin că au fost îndemnaţi de către liderii din companii să păstreze confidenţiale breşele de securitate informatică, cu toate că acestea ar fi trebuit raportate, în timp ce 30% spun că au păstrat tăcerea din proprie iniţiativă asupra unui incident. Interesant este că studiul arată şi că 98% dintre specialiştii în securitate informatică spun că nu sunt complet mulţumiţi de soluţiile actuale pe care le folosesc, iar mai mult de jumătate dintre ei (54%) susţin că organizaţia lor a achiziţionat un serviciu de securitate care nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor.

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali