Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

ZF IMM ’22. Noi suntem viitorul! Pariati pe noi!

Sectorul IMM-urilor din Romania reprezinta 99% din numarul total al companiilor de pe plan local. Cu toate ca procesul de infiintare a unei companii s-a simplificat in ultimii ani, problemele apar atunci cand vine vorba de finantarea acestor firme, care de multe ori nu reusesc sa treaca la nivelul urmator.

IMM-urile sunt companiile cu o cifra de afaceri mai mica de 10 milioane de euro, insa putine reusesc sa ajunga chiar si la aceasta cifra. 70% dintre companiile inregistrate in Romania au o cifra de afaceri mai mica de 100.000 euro, iar depasirea acestui prag este pentru unii, poate, imposibila fara ajutorul unui sprijin financiar din partea statului sau al bancilor. Cu toate ca vorbim de cifre foarte mari din punct de vedere al numarului de firme, lucrurile stau diferit cand sunt luate in calcul veniturile. Companiile mari, adica 1% din numarul total, genereaza 60% din cifra de afaceri totala din Romania. Totodata, numarul angajatilor din companiile mari este similar cu cel din cadrul IMM-urilor.

In ultimii ani, micii antreprenori au beneficiat de diverse programe de incurajare a infiintarii de noi companii, insa fara un sprijin recurent, companiile cu greu pot depasi pragurile inferioare din punct de vedere al cifrei de afaceri. Apetitul antreprenorial exista, avand in vedere ca de la an la an numarul de companii nou-infiintate se afla pe un trend ascendent, insa duc lipsa de capital de lucru.

IMM-urile reprezinta nucleul viu al economiei, dar cum pot sa se dezvolte acestea si cine vine in sprijinul lor? Care sunt problemele cu care se confrunta micii antreprenori si cum pot fi rezolvate acestea? Cine va finanta dezvoltarea IMM-urilor?

In contextul acestor teme si intrebari, Ziarul Financiar organizeaza conferinta ZF IMM ’22: Noi suntem viitorul! Pariati pe noi!, o dezbatere care va aduce la masa discutiilor IMM-uri, companii care au reusit sa creasca si sa se pozitioneze ca firme mari, institutii financiare, autoritati si confederatii patronale reprezentative la nivel national.

 

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali