Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PARTENER PARTENER PARTNER PARTENER PARTNER PARTENER SUPORT
Share event
DESPRE EVENIMENT

ZF IMM ’24. Echilibrul IMMperfect: Pot profita micile afaceri de oportunităţi pentru a reduce riscurile? - Despre Eveniment

Anul 2023 a intensificat problemele economice apărute încă din anii anterior, iar inflaţia şi costurile crescute au rămas în piaţa locală şi anul trecut. Printre cele mai afectate businessuri din piaţă au fost cele mici, care fie au reuşit să supravieţuiască, fie au pus lacătele pe uşi. În pofida unor provocări economice care pun o şi mai mare presiune pe bugetele micilor intreprinderi, există multe oportunităţi în piaţă date, în special, de disponibilitatea schemelor de ajutor şi a fondurilor nerambursabile care ar putea contribui semnificativ la dezvoltarea afacerilor.

Presiunea pusă pe bugete ca urmare a creşterii costurilor a fost dublată de o creştere a taxelor în acest an, însă cea mai mare provocare a acestui an ţine de cum vor reuşi antreprenorii să profite de sursele de finanţare din acest an pentru a depăşi momentele dificile şi de a dezvolta propriile businessuri.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului derulează mai multe proiecte pentru sprijinirea dezvoltării micilor businessuri. De asemenea, IMM-urile au la dispoziţie şi o serie de fonduri europene menite să susţină creşterea producţiei şi dezvoltarea serviciilor pe plan local. Surse de finanţare există, însă e nevoie de curaj şi viziune pentru a putea profita de oportunităţile din piaţă astfel încât micile businessuri să reuşească să facă faţă vremurilor dificile şi să se dezvolte.

Sectorul IMM-urilor din România reprezintă 99% din numărul total al companiilor de pe plan local. IMM-urile sunt companiile cu o cifră de afaceri mai mică de 10 milioane de euro, însă puţine reuşesc să ajungă chiar şi la această cifră. 70% dintre companiile înregistrate în România au o cifră de afaceri mai mică de 100.000 euro. Cum pot profita micile businessuri de oportunităţile din piaţă astfel încât să îşi reducă riscurile operaţionale? Cum se pot dezvolta acestea? Ce ar trebui să facă pentru a trece mai uşor peste perioadele dificile?

În contextul acestor teme şi întrebări, Ziarul Financiar organizează conferinţa ZF IMM ’24: Echilibrul IMMperfect: Pot profita micile afaceri de oportunităţi pentru a reduce riscurile?,  o dezbatere care va aduce la masa discuţiilor companii mici, exemple de businessuri care au reuşit să crească şi să se poziţioneze ca firme mari, instituţii financiare, autorităţi şi confederaţii patronale reprezentative la nivel naţional.

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali