Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER SILVER PARTENER BRONZE PARTENER SILVER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER SILVER PARTENER PARTENER BRONZE
Share event
DESPRE EVENIMENT

Au venit banii pentru medici. Când vom avea şi servicii de calitate în sectorul public de sănătate şi ce urmează în sectorul privat?

Ziarul Financiar organizează a şaptea ediţie a ZF Pharma Summit, un eveniment care reuneşte cei mai mari jucători din domeniul sănătăţii, autorităţi,  reţele de clinici, spitale private şi publice, reprezentanţi ai companiilor farmaceutice, reprezentanţi ai pacienţilor.

Care sunt provocările  din sistemul de sănătate şi cum poate avea pacientul acces mai bun la serviciile medicale? Cum arată infrastructura medicală în prezent şi de ce investiţii este nevoie pentru dezvoltare? Ce s-a schimbat în sistemul de sănătate după majorarea salariilor personalului medical?

Mai mulţi bani s-au alocat pentru sănătate, atât bugetul Ministerului Sănătăţii (8,7 miliarde de lei, plus 4,5%), cât şi cel al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), instituţie publică, ce administrează sistemul asigurărilor sociale de sănătate în România a crescut.

Bugetul Casei se ridică la 34 de miliarde de lei în acest an (7,3 miliarde de euro), în creştere cu 17% faţă de anul anterior şi mai mare cu 50% faţă de anul 2015. În continuare însă nu se văd pe teren sumele mai mari: plafoanele pentru analize medicale şi investigaţii se termină din primele zile ale lunii.

Mai mult, Guvernul a găsit 3 miliarde de lei ca să mărească salariile medicilor şi asistentelor (de la 1 martie) dar multe spitale publice, în special din provincie, continuă să funcţioneze fără echipamente de bază precum CT sau RMN şi se confruntă cu un deficit de specialişti pe anumite secţii. 

Tot mai mulţi pacienţi se îndreaptă către privat, marii jucători din acest sector investesc constant în deschiderea de noi clinici.

Accesul pacienţilor la servicii medicale nu s-a îmbunătăţit, biletul de trimitere nu garantează realizarea analizelor medicale sau a investigaţiilor recomandate de medic. Precar continuă să fie şi accesul la tratamente, statul nu asigură stocuri elementare  de medicamente (criza dozelor de imunoglobulină din acest an) iar producătorii de medicamente îşi delistează în continuare produsele. Ce soluţii există?