Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Care este cheia succesului de supravietuire pe piata transporturilor?

Piata transporturilor, evaluata la peste 6,5 miliarde de euro in cazul celor de marfuri si aproape doua miliarde de euro in cazul pietei transporturilor de persoane a fost sustinuta inclusiv de catre companiile de logisticace si-au consolidat businessul si au realizat investitii in noi depozite si centre logistice.

Pe masura ce costul transporturilor va creste, tot mai multe companii vor decide in favoarea productiei regionale, iar costurile reduse din Romania vor atrage noi investitori, sunt de parere cele mai mari companii de logistica prezente in Romania.

Pe masura ce apar noi investitii cum sunt cele ale Daimler la Sebes, sau cele ale Bosch si Delonghi la Cluj, si firmele de logistica si cele de transporturi vor investi in depozite si camioane pentru a face fata cererii.

Mai mult, transportatorii locali cauta sa-si extinda activitatea pe plan international, atat spre Europa de Vest, cat si spre Asia, unde pot inregistra profituri mai mari.

Cum poate fi sustinuta piata transporturilor in conditiile in care autostrazile nu se construiesc la fel de repede precum si-ar dori mediul privat, iar transportul feroviar pierde tot mai mult din competitivitate ?