Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTNER BRONZE PARTENER PRINCIPAL PARTENER SILVER PARTNER PARTENER PARTENER BRONZE PARTNER PARTENER BRONZE PARTENER STRATEGIC PARTNER BRONZE PARTNER PARTENER
Parteneri suport
Share event
DESPRE EVENIMENT

Si in 2013, Ziarul Financiar premiaza cele mai valoroase companii, cele mai mari investitii din piata, cele mai spectaculoase evolutii . Vom aplauda impreuna pe oamenii de business care si-au lasat amprenta, brandul si inteligenta asupra anului care se incheie.

Află mai multe
INVITATI SPECIALI
Michel Camdessus

Michel Camdessus a preluat funcţia de Director General şi Preşedinte al Consiliului Executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI), la 16 ianuarie 1987. La 22 mai 1996, Consiliul Executiv al FMI l-a a ales în unanimitate pe dl Camdessus pentru un al treilea mandat de cinci ani în calitate de Director General, începând 16 ianuarie 1997.

Dl Camdessus a urmat cursurile Universitatii din Paris unde a obtinut grade postuniversitare în economie la Institutul de Studii Politice din Paris şi Şcoala Naţională de Administraţie.

În urma numirii sale ca Administrator Civil în Serviciul Civil francez, dl Camdessus s-a alaturat Trezorerie din cadrul Ministerului de Finanţe şi Politici Economice în 1960. După numirea sa ca ataşat financiar al delegaţiei franceze la Comunitatea Economică Europeană de la Bruxelles, 1966-1968, el a revenit la Trezorerie preluand functia de director adjunct în 1971 iar in februarie 1982 a fost numit Director  General.

Dl Camdessus retras din functia de Director General al  FMI in 14 februarie 2000.
 

Mugur Isărescu
Guvernator, Banca Naţională a României

Mugur Isarescu este economist de profesie si s-a remarcat prin pozitia sa de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, functie pe care o detine din 1990. Pentru longevitatea sa in acest post, Mugur Isarescu a intrat si in Cartea Recordurilor.

In perioada 22 decembrie 1999 - 28 noiembrie 2000 a fost premierul Romaniei, fiind sustinut de Conventia Democrata.

A candidat la alegerile prezidentiale din noiembrie 2000, ca independent sprijinit de CDR, si a iesit pe locul 3 cu 9,54 din sufragii.

Isarescu este autorul unui plan economic, care a condus la redresarea Romaniei printr-o politica monetara pusa in aplicare atat in perioada mandatului sau de prim-ministru, cat si in perioada mandatelor sale de guvernator.

In anul 1993, devine primul roman membru al Clubului de la Roma, a fost ales presedinte al Asociatiei Romane a Clubului de la Roma, iar in 1999 a fost reales in aceasta functie.