Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Si in 2013, Ziarul Financiar premiaza cele mai valoroase companii, cele mai mari investitii din piata, cele mai spectaculoase evolutii . Vom aplauda impreuna pe oamenii de business care si-au lasat amprenta, brandul si inteligenta asupra anului care se incheie.

Află mai multe
INVITATI SPECIALI
Michel Camdessus

Michel Camdessus a preluat funcţia de Director General şi Preşedinte al Consiliului Executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI), la 16 ianuarie 1987. La 22 mai 1996, Consiliul Executiv al FMI l-a a ales în unanimitate pe dl Camdessus pentru un al treilea mandat de cinci ani în calitate de Director General, începând 16 ianuarie 1997.

Dl Camdessus a urmat cursurile Universitatii din Paris unde a obtinut grade postuniversitare în economie la Institutul de Studii Politice din Paris şi Şcoala Naţională de Administraţie.

În urma numirii sale ca Administrator Civil în Serviciul Civil francez, dl Camdessus s-a alaturat Trezorerie din cadrul Ministerului de Finanţe şi Politici Economice în 1960. După numirea sa ca ataşat financiar al delegaţiei franceze la Comunitatea Economică Europeană de la Bruxelles, 1966-1968, el a revenit la Trezorerie preluand functia de director adjunct în 1971 iar in februarie 1982 a fost numit Director  General.

Dl Camdessus retras din functia de Director General al  FMI in 14 februarie 2000.
 

Mugur Isărescu
Guvernator, Banca Naţională a României

Mugur Isarescu este economist de profesie si s-a remarcat prin pozitia sa de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, functie pe care o detine din 1990. Pentru longevitatea sa in acest post, Mugur Isarescu a intrat si in Cartea Recordurilor.

In perioada 22 decembrie 1999 - 28 noiembrie 2000 a fost premierul Romaniei, fiind sustinut de Conventia Democrata.

A candidat la alegerile prezidentiale din noiembrie 2000, ca independent sprijinit de CDR, si a iesit pe locul 3 cu 9,54 din sufragii.

Isarescu este autorul unui plan economic, care a condus la redresarea Romaniei printr-o politica monetara pusa in aplicare atat in perioada mandatului sau de prim-ministru, cat si in perioada mandatelor sale de guvernator.

In anul 1993, devine primul roman membru al Clubului de la Roma, a fost ales presedinte al Asociatiei Romane a Clubului de la Roma, iar in 1999 a fost reales in aceasta functie.