Conferinţe
TEME DE DISCUŢIE

ZIARUL FINANCIAR va invita la cea de-a IX-a editie a HR Conference 2014 pentru a dezbate urmatoarele teme

Sesiunea I: Stiinta de a aduce si de a pastra cei mai buni angajati  - mandatul sefilor de HR in 2014

Ca traim in vremuri tulburi - este  mai mult decat evident. Insa si mai evident esta faptul ca nu numai recesiunea economica este cauza.

Pentru a supravietui si a prospera in aceste vremuri incerte , este esential ca organizatia dvs. sa inteleaga si sa adopte o serie de masuri care sa o ajute sa inteleaga toate aceste schimbari care se petrec pe piata pe care actionati.

Acum mai mult ca oricand este evident rolul HR-ului de partener strategic in afaceri. Pornind de la cercetarea detaliata a tendintelor macro - economice , politice si sociale in cadrul acestei sesiuni vom discuta despre tendintele principale pe piata muncii in 2014 dar si despre principalele strategii care ne vor pregati pentru noul val de crestere economica.

Sesiunea II: Solutiile sefilor din departamentele de HR pentru imbunatatirea situatiei de pe piata muncii


In cadrul acestei sesiuni vom asista la o dezbatere intre practicieni de resurse umane din cadrul catorva companii inovatoare, ce vor analiza situatia actuala de pe piata muncii si vor identifica potentialele solutii pentru ameliorarea acesteia.
 

  • Ce ar putea fi imbunatatit in legislatia muncii? Cum se poate reduce fenomenul muncii la negru?
  • Ce poate face mediul privat pentru a compensa absenta scolilor profesionale?
  • Ce solutii exista pentru cresterea gradului de ocupare a fortei de munca in economie?
  • Mai sunt asteptate cresteri salariale? Cine va beneficia de eventualele cresteri salariale? Cand va ajunge salariul mediu in Romania de 2.000 de euro net pe luna?
  • Cum pot fi integrati pensionarii tineri in randul muncii?


Panel I- Cele mai eficiente programe de work-life balance -  studii de caz


Descoperiti modul in care comportamentul oamenilor a devenit un factor important in rezultatele companiei.

In aceasta sesiune speakerii invitati va vor arata care sunt cele mai eficiente politici  de work-life balance si cum influenteaza componenta pachetului de beneficii productivitatea angajatilor.

Panel II: Mijloacele moderne de recrutare – reteta unui interviu de angajare perfect

Multe organizatii cauta sa valorifice puterea si potentialul canalelor de social media si le folosesc inclusiv pentru a verifica backgroundul candidatilor inainte de a-i angaja.

Aplicatiile de recrutare, programele de tip Skype, site-urile de recrutare sunt doar cateva  dintre ideile care au revolutionat procesul de recrutare.

De cealalata parte, candidatii care vor sa obtina un nou loc de munca trebuie sa fie mult mai atenti la ce publica pe profilele de pe retelele de socializare, pentru ca risca sa cada prada prejudecatilor recruiterilor.
In aceasta sesiune  vom explora DE CE ,CUM  si PE CE trebuie sa se focuseze specialistii din HR pentru a profita de revolutia social media atat la recrutare, cat si pentru a castiga la capitolul „brand de angajator”.