Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
SILVER PARTNER PARTNER GOLD PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE BRONZE PARTNER PARTNER PARTNER
Share event
DESPRE EVENIMENT

Noua paradigma in bankingul romanesc: banca-distribuitor de bani straini trebuie sa devina banca pe picioarele ei!

ZIARUL FINANCIAR vă mulţumeşte pentru participarea la ZF BANKERS SUMMIT '13 !

 
Robinetul finantarilor de la bancile-mama s-a tot strans in patru ani de criza, iar in unele cazuri de-abia mai picura. Din ce in ce mai multe banci din Romania sunt nevoite sa uite de reteta de succes de pana in 2008 – bani ieftini din afara peste care adaugau marje consistente, si sa revina la lectia de baza a adevaratei intermedieri bancare.
 
Adica sa mobilizeze resurse pe cont propriu si in principal de pe piata locala, din care sa acorde mai departe finantari in economia locala, totul intr-o ecuatie de costuri si castiguri care sa asigure un business sustenabil si destul de eficient pentru ca actionarii sa se simta motivati sa vina mai departe cu capital. Iar bancile care se dovedesc mai iscusite pot avea acces si la finantare externa, dar nu prin canalul bancii-mamaca pe vremuri, ci pe cont propriu. 
 

Sunt pregatite bancile din Romania pentru aceasta transformare de paradigma?

Ziarul Financiar, liderul presei de business, organizeaza in perioada 12-13 iunie 2013 a doua editie a summit-ului bancar ZF Bankers Summit'13 care va reuni din nou reprezentanti de top ai sistemului bancar, oficiali ai Bancii Nationale si ai Asociatiei Romane a Bancilor, lideri ai generatiei tinere de bancheri si analisti economici pentru a discuta temele cele mai fierbinti ale momentului.