Henk Paardekooper este Presedintele si CEO-ul RBS Romania din ianuarie 2012. Cariera lui numara peste 20 de ani de experienta bancara. Inainte de numirea sa din Romania, Henk a ocupat diverse functii de conducere, precum Head Corporate and Institutional Assets şi Deputy Head International Businesses & Portofolios în cadrul Non-Core Division, RBS Group, Londra, cat si CEO RBS Rusia.
-
Presedintele, RBS Romania
-
Preşedinte, CEC Bank
Radu Graţian Gheţea este unul dintre cei mai faimoşi şi apreciaţi bancheri din România. Licenţiat în matematică la Universitatea din Bucureşti, şi-a început cariera în 1972, ca analist IT la Centrul de calcul al Sistemului Bancar şi apoi la Banca Română de Comerţ Exterior. A parcurs rapid treptele ierarhice şi între 1986 şi 1994 a fost director general şi membru in Comitetul de Direcţie al Băncii Române de Comerţ Exterior. Între 1991 şi 1994 a fost membru în Consiliul de Administraţie al Anglo-Romanian Bank Ltd London, reprezentând principalul acţionar (Banca Română de Comerţ Exterior) în această instituţie de credit. A adus o importanţă contribuţie la stabilirea unor elemente de infrastructura bancară, precum Fondul de Garantare a Depozitelor, Sistemul Electronic de Plata, Biroul de Credit. Domnul Gheţea este doctor în economie, profesor asociat şi membru de onoare al Institutului Bancar Român şi membru al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma.
-
CEO, UniCredit Tiriac Bank
Rasvan Radu este CEO al UniCredit Tiriac Bank si coordoneaza activitatile bancare ale Grupului UniCredit in Romania. Este, de asemenea, Vicepresedinte Executiv si membru in Consiliul Consultativ International al UniCredit.
Rasvan Radu este membru in Consiliul de Administratie al Aspen Institute Romania si, din 2010, membru al Comisiei Trilaterale. De asemenea, e fost Presedinte al Consiliului Consultativ al Prim Ministrului Romaniei.
Experienta sa in domeniul bancar a inceput in 1991 in Banca Comerciala Romana, unde a avut diferite responsabilitati si a coordonat diviziile de Corporate Finance si Capital Markets. In 2000 a fost numit Vicepresedinte Executiv al Casei de Economii si Consemnatiuni (C.E.C. Bank) si in 2001 a devenit Vicepresedinte Executiv, Divizia de Retail, al Raiffeisen Bank Romania. A fost numit CEO al UniCredit Romania in 2005 iar din 2007 este CEO al UniCredit Tiriac Bank.
Rasvan Radu detine o diploma in inginerie (Universitatea Politehnica Bucuresti) si o diploma in economie (Universitatea Romano-Americana - Bucuresti). De asemenea, a absolvit si un program MBA la filiala romaneasca a Conservatoire National des Arts et Metiers Paris si Programul de Management Avansat in cadrul Harvard Business School.
-
Vicepresedinte, Banca Europeana de Investitii
-
Preşedinte, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)
.
-
CEO, Raiffeisen Bank Romania
Steven van Groningen, was born in in the Netherlands but have lived the last 18 years in Romania, Russia and Hungary. He spent close to 15 years in Romania. Since 2002 is president and CEO of Raiffeisen Bank Romania, one of the largest banks in the country. He likes to be successful at what his doing, while maintaining a reasonable balance in life. He worked all his professional life in banking.
Steven van Groningen is also a member of the board for nominees at Fondul Proprietatea, a blogger and the most stable bank president.
-
Presedinte Executiv al Bancpost si al subsidiarelor Grupului Eurobank din Romania,
Domnul Anthony C. Hassiotis a devenit noul Presedinte Executiv al Bancpost si al subsidiarelor Grupului Eurobank din Romania, incepand cu iulie 2012. In ultimii 8 ani, domnul Hassiotis a fost Presedintele Executiv al Postbank si al Grupului Eurobank in Bulgaria. Inainte de mandatul sau la Postbank, domnul Hassiotis a detinut diverse functii, precum: Presedinte al Consiliului de Administratie si Presedinte Executiv al General Bank din Grecia, Viceguvernator si Vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Agricole a Greciei, Presedinte Executiv al Barclays Bank si al Grupului Barclays in Grecia. De asemenea, timp de 17 ani a detinut functii de conducere in cadrul Citibank din Statele Unite ale Americii, Arabia Saudita, Venezuela, Costa Rica si Grecia, anterior detinand functii de conducere in cadrul Bancii Mellon din Pittsburgh, Statele Unite ale Americii si din Londra, Marea Britanie. Domnul Hassiotis detine un masterat in Management International in Finante ca urmare a studiilor efectuate la Scoala Postuniversitara Americana de Management International (Thunderbird) din Arizona si o diploma universitara in economie eliberata cu merite deosebite de catre Universitatea din Arizona, Statele Unite ale Americii. Domnul Hassiotis a studiat de asemenea la City University Business School din Londra, Marea Britanie, si in cadrul Universitatii din Florenta, Italia. Dumnealui vorbeste limbile greaca, engleza, franceza, italiana si spaniola.
-
Preşedinte al Băncii de Import Export a României , EximBank SA
Traian Halalai are o vastă experienţă în mediul bancar, ca Director General Adjunct şi Membru al Consiliului de Administraţie la Banca Românească SA, membră a Grupului National Bank of Greece, precum şi ca Director Financiar al ING Romania şi Membru în diferite Consilii de Administraţie ale entităţilor din cadrul ING Group Romania. De asemenea, Dl. Halalai a făcut parte din echipa care în anul 1998 a înfiinţat ING Securities în România.
A absolvit cursurile MBA ale Şcolii Doctorale de Finanţe-Bănci Bucureşti şi a urmat şi un stagiu de specializare doctorală la Erasmus University din Rotterdam, Olanda. De asemenea, în paralel cu dezvoltarea experienţei sale profesionale, Dl. Halalai are şi o carieră profesorală, fiind Asistent la Facultatea de Finanţe Bănci a Academiei de Studii Economice din Bucureşti.
-
Director Enterprise Business Unit , Vodafone Romania
Markus Lause este Director Enterprise Business Unit al Vodafone Romania, incepand cu 1 aprilie, 2013, dupa ce Andres Vicente, care a ocupat aceasta pozitie, a fost promovat intr-un rol similar in Vodafone Spania.
Markus se alatura echipei din Romania din Vodafone Germania unde, in ultimul an si jumatate, a avut functia de Enterprise Sales Director, iar anterior, a condus divizia de Enterprise Marketing, timp de 4 ani.
Markus lucreaza in Vodafone Germania din 2001, ocupand initial diverse functii in echipele Business si Consumer Product Marketing.
Markus are experienta antreprenoriala, ca fondator si director al unuia dintre cele mai de succes portaluri pentru tineri din Germania, Webactiv Internet Agency, in perioada 1996-2001. De asemenea, Markus Lause este co-autor al cartii “Swarm-Intelligence: The Game Rules of the Network Economy".
In varsta de 39 ani, Markus este licentiat in Administrarea Afacerilor la Universitatea din Koln si detine un Master Degree de la Henley Management College. -
Presedinte, CITR GROUP
Este absolvent al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept. Are o experienta de peste 12 ani in insolventa si in management de criza. Andrei a fondat Casa de Insolventa Transilvania, iar in scurt timp societatea a devenit liderul practicienilor in insolventa la nivel national. Andrei gestioneaza relatia cu principalii clienti si coordoneaza studiile stiintifice in care Casa de Insolventa Transilvania este implicata si pe care le prezinta in cadrul Seminariilor si Conferintelor de specialitate.
Andrei Cionca este membru UNPIR din 2005, membru INSOL Europe, membru UNBR – Baroul Cluj si membru AOAR.
-
Executive Director, SAGA
Eldar Banjica is an executive with 20 years’ experience in multinational and entrepreneurial businesses. From 1995 to 2002 he has held senior positions at AT&T, Lucent Technologies and Avaya, being responsible for the Contact Center & CRM portfolio of products and services. In 2002 he joined Geomant, a Hungarian start-up company in the Contact Center Professional Services & Consulting industry and ran it as CEO for 8 years to create one of the most successful companies in this market in the Central & Eastern Europe, with headquarters in the UK and offices in 9 countries.
Eldar is currently the Executive Director and a Board Member of Saga, a member company of the New Frontier Group and CEO of NF Innova – iBanking company. He is also a Management Consultant and a Coach and in the last 8 years he has worked with the number of companies in the CEE region, focusing on Customer Engagement aspects of the business operations.
-
Deputy CEO , Romsys
Răzvan Olteanu şi-a început cariera în IT în urmă cu peste 12 ani, în cadrul Orkla Foods România. În 2005 s-a alăturat echipei IBM România în calitate de consultant, iar din septembrie 2006 s-a alăturat companiei Romsys, unde a ocupat pe rand mai multe positii printre care Solutions Manager, Alliances & Marketing Director, Chief Developement Officer iar din ianuarie 2013, după mai mulţi ani de prezenţă în board-ul companiei, Răzvan Olteanu a preluat funcţia de Deputy CEO, reprezentând astfel interesele strategice ale grupului New Frontier Group (NFG) pe piaţa din România, alături de CEO-ul Romsys, Horaţiu Berdilă. În calitate de Deputy CEO, Răzvan gestionează relaţiile cu clienţii şi cu partenerii Romsys şi este direct implicat în dezvoltarea strategiei Romsys pe plan local şi regional, precum şi în buna desfăşurare a proceselor operaţionale, pentru asigurarea stabilităţii financiare a companiei
-
Preşedinte Executiv al Alpha Bank România şi Director General al Reţelei Internaţionale Alpha Bank, Alpha Bank România
Dl Sergiu Oprescu are o vastă experienţă pe pieţele bancare şi de capital din România, cu o carieră de peste 30 de ani în sectorul financiar. Acesta deţine o Diplomă de Master în Inginerie Aerospaţială cu specializarea în Avionică de la Facultatea de Aeronautică, Universitatea Politehnică din Bucureşti, obţinând între timp o diplomă postuniversitară în domeniul financiar de la Universitatea din Colorado şi a urmat numeroase studii de programe executive la Harvard Business School (HBS Alumni PPL promoţia 2019) şi London Business School (LBS Alumni).
S-a alăturat băncii Alpha Bank România în 1994 şi a deţinut mai multe funcţii de conducere înainte să fie numit Preşedinte Executiv în anul 2007. A activat în calitate de Preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti între anii 2000 şi 2006 si ca Preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor intre anii 2015 şi 2021.
În 2019 a fost numit Director General al Reţelei Internaţionale a Grupului Alpha Bank şi membru al Comitetului Executiv al Grupului, supervizând activitatea internaţională a băncii Alpha in Cipru, România, Albania, Marea Britanie şi Luxemburg. În 2023 a fost ales vicepreşedinte al Federaţiei Europene a Creditului Ipotecar – European Mortgage Federation.
-
CEO, Marfin Bank
Din anul 2010 ocupa functia de CEO, Marfin Bank. Incepand cu 30 Martie 2010 a fost, de asemenea, numit in functia de Presedinte al Consiliului de Administratie al Marfin Leasing in Romania.Domnul Ktorides are o experienta de 29 de ani in domeniul bancar, detinand diverse pozitii de conducere, inclusiv cea de Director al Diviziei de Colectare a Creanţelor la Banca Populara Marfin, Cipru, pentru o perioada de 6 ani.
-
CEO, BCR
.
-
Managing Director , CEE Pierre Audoin Consultants (PAC)
Eugen Schwab-Chesaru are o lunga experienta in industria de servici IT si Software din Europa centrala si de est. Cunostinte solide in ceea ce priveste piata de IT, in special din perspectiva serviciilor, din Romania, Cehia, Ungaria, Polonia, Rusia si Slovacia. Detine importante referinte directe in servicii de consultanta strategica, pana la consultanta in fuziuni, achizitii si parteneriate in industria IT si software. Eugen Schwab-Chesaru detine o buna imagine de ansamblu cu privire la oportunităţi pentru companiile din piata de servicii software si IT din Europa Centrală şi de Est; mai mult de 200 reuniuni in fiecare an, cu oameni cheie din industria IT si CIO.
-
Partener Servicii Fiscale, Deloitte Romania
Dan Bădin este Partener Servicii Fiscale, Deloitte România, poziţie din care conduce echipele de Corporate Income Tax şi de specialişti în fiscalitate legată de fuziuni şi achiziţii (M&A). Cu o experienţă profesională de peste 20 de ani, Dan este specializat în impozitare directă la nivel local şi internaţional. Este implicat în proiecte de consultanţă fiscală pe aspecte legate de investiţii în România, oferind servicii de asistenţă fiscală către clienţi din numeroase industrii şi coordonând proiecte locale şi internaţionale. Experienţa sa profesională cuprinde proiecte pornind de la asistenţă acordată în inspecţii fiscală, la consultanţă oferită pe parcursul unor tranzacţii complexe ori în cadrul proceselor de restructurare la nivel de grup.
Dan este activ în asociaţii profesionale reprezantative şi, de-a lungul timpului, a jucat un rol semnificativ în susţinerea modernizării legislaţiei fiscale. Este membru al Camerei Consultanţilor Fiscali din 2007. În prezent, este membru al Comitetului Director şi co-preşedinte al Comitetului fiscal din cadrul Consiliului Investitorilor Străini (FIC).