Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER GOLD PARTENER PRINCIPAL PARTENER PRINCIPAL PARTENER SILVER PARTENER PRINCIPAL PARTENER BRONZE Partener Inovatie PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER BRONZE
Share event
DESPRE EVENIMENT
ZF DIGITAL SUMMIT este evenimentul care reuneşte an de an cei mai importanţi lideri ai industriei de telecom şi hi-tech din România.
 

De la debutul pandemiei de Covid - 19, în urmă cu aproape doi ani de zile, companiile private şi chiar sectorul public au accelerat procesele de digitalizare la un nivel fără precedent, industria de tech locală a generat primul său unicorn listat la bursa din New York - UiPath, iar tehnologia şi discuţiile despre ea au fost mai prezente ca niciodată pe agenda principalilor actori din economie, societate şi politică.

 

În nici 2 ani s-au făcut progrese cât în 5 sau poate chiar mai mult în materie de digitalizare, de adopţie a plăţilor online, a fluxurilor digitale de documente. Companii private au reuşit să deschidă noi linii de business online în câteva zile iar altele s-au reinventat digital pentru a nu dispărea în noul context dramatic în care ne-am aflat.

 

Totuşi, cu toate aceste progrese - unele de neimaginat chiar şi în 2019, România rămâne codaşă la nivelul Uniunii Europene în adopţia şi utilizarea tehnologiei şi pierde teren chiar şi în raport cu ţări precum Republica Moldova în transformarea digitală.

 

ZF Digital ’21 îşi propune să fie şi un moment de reflecţie pentru ceea ce s-a întâmplat în această perioadă, şi să ajute la identificarea “campionilor” digitalizării din această perioadă dar şi să identifice, cu ajutorul invitaţilor săi, care sunt principalele blocaje în accelerarea şi valorificarea, la maximum, a potenţialul pe care îl are tehnologia pentru economie şi societate.

 

Această perioadă a confirmat ceea ce jucătorii din piaţa de telecomunicaţii spun de ani de zile: o infrastructură puternică de telecom - fixă şi mobilă -  este cheie pentru orice economie digitală. Iar migrarea masivă către educaţia online, către munca în sistem hibrid şi către diferite soluţii digitale au pus la test reţelele de comunicaţii. Acest test a venit într-un moment cheie pentru piaţa locală de telecom, respectiv în plin proces de consolidare al pieţei, în care fosta companie de cablu UPC este integrată de Vodafone iar Orange tocmai ce a primit acordul pentru a demara integrarea diviziei fixe a Telekom. După ani de zile în care au predicat despre beneficiile unei asemenea consolidări operatorii de telecom se află acum în această poziţie, astfel că ne vor putea spune ce va câştiga România acum că are 3 mari jucători cu operaţiuni fixe şi mobile în piaţă în loc de 4.

Acest fenomen, care ar putea continua, vine într-un context în care multe reglementări privind construcţia de reţele, cerute de ani de zile de industrie, nu au fost adoptate, iar licitaţia 5G a fost amânată de mai multe ori şi încă se află într-o zonă neclară.

 

Întreaga Românie a vibrat la povestea de succes a UiPath - un start-up pornit în România care a ajuns să fie un lider global în industria roboţilor software - dar întrebarea presantă acum este ce şi cum putem face să avem mai multe companii de acest tip, să încurajăm iniţiativele antreprenoriale fără a pierde nici investiţiile giganţilor hi-tech pe piaţa locală? Cât de competitivă mai este România în faţa vecinilor săi şi ce avantaje mai mare în acestă competiţie globală?

 

Află mai multe
TEME DE DISCUTIE
  • Cum poate sprijini ANCOM digitalizarea României?

  • Ce câştigă România din consolidarea pieţei de telecom?

  • Cum poate deveni România un hub digital pentru regiune?

  • Digitalizarea plăţilor. Ce urmează?

  • Ce s-a schimbat în marketingul online în pandemie şi ce urmează?

  • Digitalizarea României în pandemie

  • Ce soluţii de digitalizare s-au cerut în pandemie? Perspective pentru piaţa de soft şi servicii de IT

  • Bilanţul după trei ani de GDPR

  • Cum poate genera ecosistemul de start-up-uri tech mai multe poveşti de succes precum UiPath?

  • Cum facem faţă riscurilor tot mai mari de securitate cibernetică?

 

Află mai multe
SPEAKERI
Vlad Stoica
preşedinte, ANCOM

.

Liudmila Climoc
CEO , Orange Romania

.

Achilleas Kanaris
CEO, Vodafone România

.

Dina Tsybulskaya
CEO, Telekom Romania Mobile Communications

.

Valentin Popoviciu
Vicepreşedinte, RCS&RDS

Valentin Popoviciu este membru executiv al Consiliului de Administraţie al Digi Communications N.V., compania-mamă a operatorului de servicii de comunicaţii electronice RCS & RDS, unde deţine, din 2015, funcţia de Vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie. Absolvent al Facultăţii de Economie din cadrul Universităţii Tomis din Constanţa, Valentin Popoviciu s-a alăturat companiei RCS & RDS, în 1998, ca Director al Sucursalei din Constanţa a companiei şi a deţinut, până la numirea în Consiliul de Administraţie, funcţia de Business Development Manager (1999-2015). 

 

Elena Ungureanu
Country Manager , Visa România

.

Cosmin Vladimirescu
Country Manager, Mastercard Romania si Croatia
.
Kostas Fiakas
Chief Strategy Officer, Inform Lykos Romania

Kostas Fiakas is the Chief Strategy Officer (CSO) of the Information Management Division of AUSTRIACARD following a successful career of 20 years in Information Technology and Telecom industries. Previously, he was the Country Manager of Cognity Romania, where under his leadership the company expanded organically but also business wise among different industries. Before that he was the Commercial Director of Intracom Telecom subsidiary in Romania as well as held various Managerial positions in Business Development in SEE. Kostas Fiakas holds a BSc degree in Computer Science and an MSc degree in Management of Business, Innovation and Technology  

 

 

 

Iurie Cojocaru
Asociat Manager, CIPP/E, Practica de Data Protection, NNDKP
Iurie este un experimentat avocat în domeniul data protection & privacy din România, având peste 14 ani de experienţă în acest domeniu. El deţine certificarea CIPP/E (Certified Information Privacy Professional/Europe) acordată de către International Association of Privacy Professionals - IAPP, cea mai mare organizaţie la nivel global dedicată protecţiei datelor.
Iurie acordă asistenţă juridică companiilor internaţionale şi româneşti în legătură cu aspecte legate de protecţia datelor cu caracter personal, fiind specializat în realizarea de audituri privind conformarea cu reglementările aplicabile în domeniu, proiecte de implementare a prevederilor GDPR, , aspecte de e-privacy, reglementări privind încălcarea securităţii datelor cu caracter personal, drepturile persoanelor vizate de prelucrare, controale din partea ANSPDCP, etc.
El este contributor la PrivacyOutLoud.ro, blog dedicat noutăţilor şi analizelor în domeniul protecţiei datelor.
 

 

Adrian Dinu
CEO, Creasoft

Adrian Dinu este Fondator CREASOFT - www.creasoft.ro – o companie  in domeniu IT,  producatoare de solutii software si hardware, de solutii profesionale de pontaj electronic & control acces wireless; Fondator Creative Autocurat (www.autocurat.ro) - producator de statii de spalare auto self service..( https://ro.linkedin.com/in/adrian-dinu-91933ab).

 

 

 

Kostas Fiakas
Chief Strategy Officer, Inform Lykos Romania

Kostas Fiakas is the Chief Strategy Officer (CSO) of the Information Management Division of AUSTRIACARD following a successful career of 20 years in Information Technology and Telecom industries. Previously, he was the Country Manager of Cognity Romania, where under his leadership the company expanded organically but also business wise among different industries. Before that he was the Commercial Director of Intracom Telecom subsidiary in Romania as well as held various Managerial positions in Business Development in SEE. Kostas Fiakas holds a BSc degree in Computer Science and an MSc degree in Management of Business, Innovation and Technology  

 

 

 

Florin Popa
Business To Business Director, Orange Romania

Florin Popa este Directorul Business to Business în Orange România din 2013, iar experienţa sa în sectorul telecom a început în 2001. Datorită eforturilor făcute de Florin şi de echipa sa, Orange a devenit partener în transformarea digitală a companiilor şi administraţiilor publice din România. Divizia Orange Business Services oferă sprijin afacerilor şi autorităţilor în implementare soluţiilor dintr-un portofoliu bogat de produse şi servicii IT&C sau de conectivitate. În timpul managementului lui Florin, veniturile Orange din soluţii IT&C au devenit principalul motor de creştere a veniturilor segmentului business doar anul trecut având o creştere  de 20%.

 

Bruno Kovacic
CTO , Superbet Group

.

Mihnea Rădulescu
Vodafone Business Director, Vodafone Romania

.

 

Steffen Heringhaus
CEO , Five Elements Digital

.

Gorkem Tursucu
CEO , TotalSoft

Gorkem Tursucu is the CEO of TotalSoft, one of the most important business software providers in Central Europe. He took over this challenge in 2018 with the clear objective to unlock innovation and increase business results. He is passionate about the IT industry and consultancy, to which he dedicated more than 25 years of its career. Skilled in Entrepreneurship and Business Strategy, in 2005 he founded Architected Business Solutions to help clients create a new growth path for their businesses.

 

Mihai Matei
CEO, Essensys Software, Preşedinte ANIS
.
 

 

Camelia Ivan
CEO, Trans Sped

Camelia Ivan conduce de doi ani operaţiunile celui mai vechi furnizor de semnătură electronică din România. A coordonat proiecte majore pentru Trans Sped, printre care obţinerea certificării eIDAS pentru identificare video la distanţă, extinderea operaţiunilor în afara ţării şi încheierea unor parteneriate importante în zona de banking şi plăţi electronice. De altfel, Camelia Ivan are la activ peste 10 ani de experienţă în domeniul bancar, ocupând poziţii de top în cadrul unuia dintre cei mai mari jucători din piaţă. Are un doctorat în Economie şi Afaceri Internaţionale şi este cercetător în domeniul digital în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti.

Dragos Mircea Rebegea
Country Manager, Ericsson Romania

.

Daniel Rusen
Director Marketing şi Operaţiuni, Microsoft România

.

Alexandru Jijian
Presales Team Leader Central & Eastern Europe, SAP Hybris

Alexandru Jijian are o experienţă de peste 14 ani în consultanţă în domeniul Customer Exerience. În prezent, el ocupă poziţia de SAP Hybris Solution Engineering Team Leader pentru Europa Centrală şi de Est. Cu un portofoliu vast de proiecte, de la start-up-uri cu bugete restrânse, la ample proiecte corporate, atât în zona de B2B, cât şi în cea de B2C, precum Auchan România sau Bridgestone Turcia, Alexandru se concentrează pe menţinerea comaniilor cât mai aproape de consumatorii lor.

 

Alexandru este un membru activ al comunităţii regionale de E-Commerce, susţinând regulat traininguri prin care împărtăşeşte din cunoştinţele sale de User&Customer Experience, Project Management, Business Analysis, Marketing Integrat, Vânzări şi Logistică. De asemenea, Alexandru este cel mai mare fan Omnichnnel pe care îl veţi întâni în cadrul acestei conferinţe.

 

 

Alexandru Bogdan
CEO, ROCA X

Alexandru Bogdan face parte din echipa ROCA X încă de la înfiinţare, contribuind la dezvoltarea proiectului prin aptitudinile sale transversale de product design, user & customer experience, digital şi expertiza în IT. În interacţiunea cu startupuri îşi pune în valoare background-ul ca antreprenor, growth marketer precum şi pasiunea pentru tehnologie.

ROCA X este un proiect destinat afacerilor disruptive la început de drum: tinerii antreprenori cu idei revoluţionare din zona de tehnologie, în stadiu de MVP sau prototip, cu viziunea de a avea un impact în societate şi cu pasiunea pentru a transforma această dorinţă în realitate.

ROCA X nu activează exclusiv într-o anumită nişă, ci monitorizează activ atât evoluţia economică şi domeniile cu creştere rapidă, cât şi tendinţele nou apărute în tehnologie, derivate de dimensiunile noi ale dezvoltării societăţii şi umanităţii.

Ambiţia ROCA X e să fie un jucător regional, cu acces la companiile de tehnologie europene, care să creeze o punte de legătură între companiile tech, resursele umane necesare dezvoltării lor, capital din surse private şi instituţionale şi pieţele de desfacere worldwide cu o modalitate extrem de rapidă în luarea deciziilor de business.

Cristian Munteanu
managing partner, Early Game Ventures

.

Bogdan Botezatu
Director Cercetare Ameninţări Informatice, Bitdefender
.
 

 

Ion Georgescu
country manager Romania şi Moldova, Bitdefender

.

Ana Maria Creţu
Start-up Programs Coordinator, BCR

Ana Maria Cretu is the Start-up Programs Coordinator BCR & Co-founder of InnovX-BCR Business Accelerator. Self-starter dedicated and dynamic young professional with a banking experience of 11 years in corporate finance and investment banking, both in Mergers & Acquisitions and Equity Capital Markets, but also in impact and sustainable financing. Currently, within BCR, her focus is to both generate and lead projects at various stages of the innovation process including design, pilot execution and evaluation of impact, alongside with tech startups graduating the InnovX-BCR accelerator and various other partners, including BCR clients, NGOs, public authorities or technology providers partners.

Her most recent initiative  launched in collaboration with Jobful, an InnovX-BCR alumnus, is www.jobs4ukr.com – a fully digital platform matching talent from Ukraine with job opportunities in Europe during this humanitarian crisis. The solution was developed in partnership with Druid, Microsoft and EY, and is currently expanding to markets outside Romania, gathering support from both general public and media, in a very short amount of time.

 

George Sârbu
community manager, Innovation Labs

.

Cristian Dascălu
co-fondator Techcelerator , partener GapMinder

.

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali