Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PRINCIPAL PARTENER BRONZE PARTENER Partener PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT
2022, MOMENTUL ADEVĂRULUI. CE FACEM CU INDUSTRIA?
 
Zeci de pagini de strategii privind reindustrializarea s-au plimbat în ultimii ani prin sertarele Ministerului Economiei, în timp ce realitatea din teren a arătat că lipsa investiţiilor sufocă pur şi simplu zone întregi din România. Deşi s-au făcut consultări, s-au organizat zeci de întâlniri pentru a finaliza un plan de reindustrializare, rezultatele lipsesc în continuare. În cele mai mari zece fabrici din judeţul Giurgiu lucrează mai puţin de 1.000 de oameni. În Mehedinţi sunt 1.600 de angajaţi în fabricile din judeţ. 
 
Fără industrie, fără locuri de muncă, depopularea judeţelor României devine principala problemă pentru mediul de business. 
 

Judeţul Alba era în urmă cu zece ani un judeţ de pluton pe harta de business a României, undeva mai jos de mijlocul clasamentului, însă o investiţie de 300 mil. euro a grupului german Daimler într-o fabrică la Sebeş (compania Star Assembly) şi ambiţia unor antreprenori din industria alimentară, dar şi din zona de producţie de materiale de construcţii au transformat Alba într-un lider al industriei prelucrătoare din România.

Modelul de dezvoltare din Alba ar putea fi replicat în orice judeţ al României, dacă atragerea de investitori ar fi o prioritate pentru administraţiile locale.

Alba este dovada că un judeţ se poate dezvolta cu o industrie puternică atunci când îşi găseşte calea şi cât investiţiile şi locurile de muncă iau faţa strategiilor desenate pe hârtie.


 
 

 

Află mai multe
TEME DE DISCUTIE
•Există sectoare şi capacităţi industriale care mai pot fi revigorate şi care au un viitor prin produsele fabricate pe piaţa din România?
•Cum arată noile spaţii industriale?
•Ce loc şi ce viitor mai au companiile româneşti în industria românească?
•Care sunt sectoarele care necesită investiţii şi unde România ar avea un avantaj competitiv prin ceea ce există deja, prin capacitatea profesională şi prin resursa umană?
•Cum pot fi revigorate industriile petrochimică, metalurgică, grea, uşoară?
•Care sunt resursele financiare necesare pentru reindustrializarea anumitor sectoare?
•Cum poate fi recuperată resursa umană pierdută în ultimii 25 de ani?
•Cum deschidem şantiere de investiţii în toate regiunile României?
•Ce le oferă România investitorilor? Ce spun cei care au pariat pe producţie locală şi au câştigat din acest pariu?
•Cine sunt consultanţii, consilierii, avoacaţii, oamenii care „le traduc” investitorilor realitatea din economia locală, cei care le caută terenuri, le oferă informaţii despre legislaţie, îi ajută în construirea echipelor locale?
•Cei care sunt deja investitori în România vor prezenta experienţa pe care au avut-o de când au început proiectele pe piaţa românească.
•Parteneri de discuţii vor fi şi autorităţile publice – guvern, ministere, BNR – instituţiile de reglementare a diverselor pieţe din economie. 

 

Află mai multe
SPEAKERI
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali