Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER SILVER PARTENER PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER SILVER PARTENER PRINCIPAL PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

Videoconferinta Top 1.000 cele mai mari companii din Romania. Rezerva de oxigen din business

 

Incertitudine. Reconstructie. Incredere. Revenire. Teama. Adaptare. Cuvintele cheie ale ultimilor doi ani, aflate zilnic pe agenda de lucru a managerilor, a antreprenorilor, a celor care stiu ca indiferent de cat de puternic te loveste un val trebuie sa gasesti rapid resursele pentru a te ridica. In anii de criza, mai mult ca oricand, rezerva de oxigen din business ii tine pe lideri in miscare. 
 
Martie 2022, cu un conflict militar la granitele Romaniei, readuce in prim plan aceleasi trairi din martie 2020. Ce poate face businessul? Poate, la fel ca in martie 2020, sa caute resurse pentru a merge inainte. 
 
Increderea devine din nou elementul cheie in Romånia, in conditiile in care suntem aproape de zona de conflict. Bursele, pietele, magazinele si infrastructura trebuie sa functioneze pentru a demonstra ca normalitatea va invinge. Capacitatea de adaptare din ultimii doi ani devine cheia pentru urmatorii ani. 
 
2020, anul pe care il analizam in catalogul Top 1.000 nu a fost un an rau pentru business. Nici 2021 nu a fost rau. 2022 a inceput cu turbulente semnificative. In ultimii ani cateva sectoare din economie s-au prabusit, lovite din plin de pandemia de COVD-19, dar declinul nu a fost atat de mare precum era anticipat.  Desi primele estimari din perioada de lockdown indicau o scadere de cel putin 20% a cifrei de afaceri din economie, reasezarea rapida a mediului de business a dat peste cap toate prognozele. 
 
Cifra de afaceri totala din economie s-a redus cu doar 3% in 2020, la 1.716 mld. lei (350 mld. euro).
Profitul net raportat in 2020 de companiile din Romania a trecut pentru prima data de 150 mld. lei, iar pierderile totale s-au redus cu 7%, astfel ca in business a ramas un sold net de 110 mld. lei (22,5 mld. euro), nivel record pentru Romania. 
Marja neta de profit urca la 6,7%
 
Videoconferinta ZF - Top 1.000 cele mai mari companii din Romania – vorbeste cu si despre liderii din businessul romanesc, vorbeste despre resursele pe care le-au pus in joc, vorbeste despre ce urmeaza. Vorbeste despre increderea in Romania si in businessul de aici. 
In Romania sunt 565.000 de firme cu afaceri de pana la 1 milion de euro, alte 26.000 de companii care au anual intre 1 milion de euro si 10 milioane de euro si 4.000 de firme care trec de 10 milioane de euro anual. Din cele 4.000 de firme ne uitam spre lideri, spre cele mai mari 1.000 de companii din Romania, nucleul care genereaza 50% din cifra de afaceri totala, o treime din profit si aproape un milion de locuri de munca. 
 
Fiecare dintre cele mai mari 1.000 de companii se afla in centrul unui ecosistem: clienti, furnizori, angajati, finantatori si alti stake-holderi. Toti sunt influentati sau influenteaza la randul lor, in functie de puterea lor financiara sau economica, viata fiecaruia dintre cei 1000 de primi jucatori din economie.
Intr-un an greu pentru business, zeci de mii de companii din Romania au gasit energia, ideile si banii pentru a se transforma din niste “condamnati la pierderi” in adevarati castigatori. Vorbim despre aceste companii, despre cele mai mari 1.000 de firme din Romania. 
De la ele pornesc directiile, ele sunt primele in a-si digitaliza procesele, in a face pasul spre o economie sustenabila, in a schimba modul in care opereaza pentru a se adapta unui context economic nou in care modele de business de acum 10,20, 30 de ani nu mai sunt de actualitate. 
 

 

Află mai multe
TEME DE DISCUTIE
  • Cine sunt liderii economiei locale si ce mesaj au ei pentru universul de companii care fac business in Romania? De unde se poate incarca businessul cu incredere in noul context social?
  • Cine sunt companiile, brandurile, oamenii care definesc prezentul de business si cum au ajuns aici? Ce spune trecutul despre viitor?
  • De ce are nevoie o companie pentru a face business in Romania : infrastructura, decizii rapide din partea autoritatilor, scoli profesionale,  ajutoare de stat?
  • Ce  mai poate Romania sa le ofere investitorilor?Cum facem pasul spre o economie sustenabila?
  • Ce spun cei care au pariat pe productie locala si au castigat din acest pariu?Cat de importante sunt resursele si cum se poate creste nivelul de integrare locala intr-un context fragil provocat de un conflict militar la granitele tarii?
  • Modele de crestere: piata locala si/sau export? Online si/sau offline? Constructie de branduri si/sau marci fabricate pentru altii? Digitalizare?
  • Businessul antreprenorial romanesc intr-o noua etapa de dezvoltare: merge singur sau cauta varinte de IPO, fond de investitii, finantare externa?
  • Cresterea salariilor – sansa de a atrage noi companii de top cu o valoare adaugata mai mare sau un capat de drum pentru Romania?
  • Cum arata climatul general actual in Romania, dar si cel legislativ, fiscal, financiar si al pietei muncii?

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali