Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PARTENER PRINCIPAL PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER ACADEMIC
Parteneri suport
Share event
DESPRE EVENIMENT

Economia a crescut cu 3,5% anul trecut, avans nesperat pentru analisti si pentru mediul de business. Cat din cresterea PIB-ului in 2013 se vede si in rezultatele celor mai mari jucatori din economie?

Economia romaneasca traieste in ultimii ani din exporturi, investitiile straine se zbat in jurul a 2 miliarde de euro, fata de 9,5 mld. euro in 2008, in timp ce mediul privat – cel care genereaza bunastarea peste tot in lume – are nevoie de stabilitate pentru a-si relua investi]iile. Care sunt masurile de care are nevoie mediul privat pentru a relua investitiile si pentru a crea noi locuri de munca?

Ce poate face Romania pentru a se intoarce la o lunga perioada de crestere economica de 5-6% pe an, sustenabila, care sa ii permita recuperarea decalajelor fata de Vestul Europei?

In 2014 ZIARUL FINANCIAR invita inalti oficiali ai statului, reprezentanti ai celor mai mari banci si companii din Romania, de stat sau private, antreprenori, cadre universitare si cercetatori pentru a stabili ce trebuie facut pentru ca economia sa revina la o rata de crestere de peste 5%.

Află mai multe
GALERIE FOTO - EDITIA 2013
Vezi galeria foto completă
TEME DE DISCUTIE
  • Cum s-a schimbat topul celor mai mari jucatori din economie in ultimii ani?
  • Ce companii au trecut de la statutul de firme mijlocii la lideri de piata si in ce industrii clasamentele au fost rasturnate in ultimii cinci ani ?
  • Ce sectoare au beneficiat cel mai mult de cresterea economica de anul trecut si cum putem face sa multiplicam exemplele de companii puternice din economia locala?
  • Cum poate trece economia de la cresteri de 1-3% anual la un ritm de 5-6% pe o perioada de cel putin cinci ani consecutiv?
  • Pe ce trebuie sa se bazeze cresterea economica - pe consum sau pe exporturi?
  • Care sunt motoarele de crestere pentru perioada 2014-2020 si cum pot fi ele impulsionate?
  • Cat din economie mai este controlat de stat si care sunt indicii de productivitate intre stat si privat?
  • Care sunt judetele din Romania in care businessul abia respira si ce trebuie facut pentru a readuce in mediul economic zonele monoinduistriale?
Află mai multe