Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Cei mai mari jucatori din economie 2015

Jumatate din cifra de afaceri totala a companiilor din Romania este generata de 1.200 de jucatori, firme care aduna in bilanturi 130 de miliarde de euro, firme care tin exporturile anuale de 52 de miliarde de euro, firme care dicteaza insa si balanta importurilor, companii care prin deciziile lor de business isi pun amprenta asupra oraselor in care au ales sa investeasca. 
 
Au trecut prin reorganizari, si-au adaptat strategiile la noile conditii de piata si au ramas in business. Care sunt masurile de care au nevoie marile companii pentru a relua investitiile si pentru a crea noi locuri de munca? Cum pot fi atrase noi investitii de mari dimensiuni in economia romaneasca, in conditiile in care anul 2014 a consemnat cel mai redus numar de companii nou infiintate din ultimii sase ani. 
 
Ce poate face Romania pentru a se intoarce la o lunga perioada de crestere economica de 5-6% pe an, sustenabila, care sa ii permita recuperarea decalajelor fata de Vestul Europei?
 
ZIARUL FINANCIAR invita inalti oficiali ai statului, reprezentanti ai celor mai mari banci si companii din Romania, de stat si private, antreprenori, cadre universitare si cercetatori pentru a stabili ce trebuie facut pentru ca economia sa castige noi jucatori de calibru si cum pot fi reduse decalajele dintre zonele tarii?