Conferinţe
DESPRE EVENIMENT
Business Magazin organizează o nouă întâlnire a Clubului Business Magazin cu tema "Impozitarea Clădirilor şi Noul Cod Fiscal".

De anul viitor, Codul Fiscal prevede reguli noi de impozitare a clădirilor, în special pentru cele nerezidenţiale şi cele cu utilizare mixtă. Dacă până acum, impozitarea se realiza în funcţie de tipul de proprietar - persoană fizică sau persoană juridică - din 2016, impozitarea va ţine cont de utilizarea clădirii.

Cele mai mari diferenţe le vor resimţi persoanele fizice care au în proprietate clădiri nerezidenţiale (spaţii comerciale, hoteluri, clădiri de birouri) şi care, de anul viitor, vor plăti acelaşi impozit pe care il va plăti şi o companie pentru aceeaşi proprietate.

O altă schimbare majoră, pentru companii de data aceasta, este aceea că valoarea fiscală a clădirilor nu mai are legătură directă cu valoarea contabilă. Altfel spus, valoarea impozabilă va fi utilizată de către contribuabili doar în relaţia cu autorităţile fiscale, fără ca aceasta să mai fie înregistrată în situaţiile financiare, ca în prezent.
 
 
 
Află mai multe
TEME DE DISCUTIE
Aprobat recent, noul Cod Fiscal ridică însă o serie de întrebări:

- Este într-adevar uniformizat impozitul clădirilor rezidenţiale indiferent de proprietar?

- Cum vor resimţi schimbările firmele de apartament sau proprietarii care au un sediu social înscris pe locuinţa lor?

- Cine trebuie să solicite un raport de evaluare?

- Care este perioada în care se realizează raportul de evaluare?
 

 

Află mai multe