Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PRINCIPAL PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER SUPORT
Share event
AGENDĂ

 

PROGRAM

 

09:00 – 09:30: Înregistrarea participanţilor & Welcome coffee

 

09:30 – 09:45: Deschidere Sorin Pislaru, Redactor Şef, Ziarul Financiar

 

09:45 – 10:00 Ce planuri de investiţii are guvernul în lucrări publice şi pentru dezvoltare teritorială şi cum va beneficia mediul de business de acestea?

  • Victor Banţa, Secretar General Adjunct, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

 

Moderatori: Sorin Pislaru, Redactor Şef, Ziarul Financiar; Miruna Diaconu, Jurnalist, Ziarul Financiar

 

10:00 – 11:30 Panel 1: Rolul investitiilor facute de multinationale si companii cu capital privat autohton in dezvoltarea economiei In ce directie vor merge investitiile in urmatorii cinci ani? Ce oportunitati sunt pentru  cresterea afacerilor? Care sunt cele mai atractive sectoare?

 

Teme de discuţie:

  • Ce aduce colaborarea între multinaţionale şi companiile antreprenoriale pentru ambele părţi implicate? Ce învaţă unii de la alţii?
  • Cum au contribuit multinaţionalele la dezvoltarea economiei locale?
  • Care este impactul investiţiilor străine în piaţa locală?
  • Care sunt perspectivele de creştere ale economiei locale? Cum ar putea creşte mai departe?
  • Contribuţia sectorului de real estate la dezvoltarea economică si la formarea de capital local. Rolul marilor centre urbane de business în creşterea economică 
  • Cum facem să mobilizăm mai mult capital străin si capital românesc în proiecte de investiţii cu valoare adăugată?
  • Rolul ajutoarelor de stat în atragerea de investitori

 

Speakeri:

  • Jean Valvis, preşedinte şi fondator, Valvis Holding (intervenţie Zoom)

Valvis Holding este proprietarul brandurilor AQUA Carpatica şi Domeniile Sâmbureşti. În 2022, a bătut palma cu PepsiCo pentru 20% din Aqua Carpatica. De numele Valvis se leagă şi branduri precum LaDorna, pe care le-a vândut către francezii de la Lactalis, sau Dorna, brand vândut către gigantul Coca Cola.

 

  • Bogdan Bălaşa, General Manager, HILS Development

HILS Development este dezvoltatorul imobiliar deţinut de Ionuţ Negoiţă, iar printre proiectele companiei se numără HILS Pallady, HILS Brauner, HILS Splai, Palladium Residence. Grupul a dezvoltat până acum 11.000 apartamente în capitală, primul proiect rezidenţial fiind demarat în 2005.

 

  • Bogdan Iliescu, director comercial, Nusco Imobiliare

Nusco Imobiliare dezvoltă Nusco City, cel mai mare proiect de regenerare urbană din Nordul Capitalei. Nusco City a fost lansat în iarna anului 2020 şi a livrat prima fază în al doilea trimestru din 2023. Faza a doua se află în plină dezvoltare, construcţia începând în al treilea trimestru al anului trecut  şi va livra primele unităţi la finalul anului 2025.

 

  • Iulian Sorescu, expert în ajutoare de stat, consultant financiar şi de business, Noerr

Casa de avocatură Noerr a fost operează birouri în Europe Centrală şi de Est din 1990. Recent, firma de avocatură Kinstellar, fondată în Cehia, a anunţat preluarea operaţiunilor Noerr din Bucureşti, Budapesta, Bratislava şi Praga.

 

  • Radu Berevoescu, General Manager & Senior Commercial Director East Balkans, PepsiCo

PepsiCo, îmbuteliatorul sucurilor Pepsi şi 7UP, este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală de băuturi. PepsiCo are două divizii în România. Prin Quadrant Amroq Beverages, PepsiCo deţine o fabrică la Dragomireşti şi prin Star Foods EM, controlează cea mai mare unitate de producţie a snackurilor de pe plan local.

 

  • Leo Gherghina, consultant specializat pe family business (interventie Zoom)

Leo Gherghina este specializat în consultanţă pe zona de family business. El este unul dintre cei mai vechi oameni din industria locală a fondurilor de investiţii

 

 

11:30 – 12:30 Panel 2: Cum se poate dezvolta colaborarea între multinaţionale şi companiile antreprenoriale? Ce pot învăţa antreprenorii români de la investitorii străini? Planuri de investiţii pentru următorii cinci ani.

 

Teme de discuţie:

  • Cum au reuşit aceste multinaţionalele să crească împreună cu companiile româneşti?
  • Ce proiecte comune pot avea aceste firme pentru a accelera economia?
  • Ce nevoi au companiile antreprenoriale pentru a se extinde în ţară şi în străinătate?
  • Cum pot avansa companiile antreprenoriale prin absorbţia de bune practici de la firmele multinaţionale?
  • Cum ar putea creşte colaborarea multinaţionalelor cu companiile anteprenoriale?
  • Care sunt sectoarele de activitate care vor avea cel mai mare potenţial de creştere în următorii cinci ani? Trebuie să trecem de la comerţ la mai multă producţie? Ce rol vor avea serviciile? Cum putem creşte valoarea adăugată în economie?

 

Speakeri:

  • Dan Ostahie, CEO, Altex

Retailerul electro-IT Altex, controlat de antreprenorul Dan Ostahie, are o reţea de 130 de unităţi offline sub brandurile Altex şi Media Galaxy. Acestora li se adaugă şi două magazine online, câte unul pentru fiecare marcă.

  • Loredana Apreutese, director general, International Alexander

International Alexander Holding este un grup cu acţionariat românesc fondat de Simion şi Loredana Apreutese, care are operaţiuni în România, Ungaria, Serbia, Cehia şi  care a ajuns la 2.800 de angajaţi. International Alexander se află în top zece cele mai mari companii de transport din piaţa locală.

  • Octavian Păltănea, director dezvoltare, Grup Carmistin

Carmistin este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa cărnii, controlat de familia Paraschiv. Grupul Carmistin cuprinde peste 20 companii active în producţia de carne de pasăre şi ouă, creşterea porcilor, creşterea bovinelor, dar şi în producţia de cereale.

 

  • Ionuţ Ilie, Managing Director, Vel Pitar

Compania Vel Pitar a fost înfiinţată în 2001 prin fuziunea mai multor fabrici de pâine (Mopariv din Vâlcea, Panegrano din Cluj, Berceni din Bucuresti, Granpan din Tecuci şi Spicul Argeş). Compania este cel mai mare producător de de pâine şi produse de panificaţie din România. Anul trecut, Vel Pitar a fost cumpărat de grupul Bimbo, o multinaţională mexicană, de la de fondul de investiţii american Broadhurst, administrat la rândul său de New Century Holdings (NCH Capital).

 

  • Dan Ştefan, co-fondator şi manager, Autonom

Autonom Services, cea mai extinsă reţea de mobilitate din România, a fost fondată de fraţii Marius şi Dan Ştefan. Autonom activează pe piaţa de leasing operaţional şi rent-a-car şi are obligaţiuni listate la BVB sub simbolurile AUT26E şi AUT24E.

 

 

12:30 – 13:30: Lunch & Networking

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali