Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PRINCIPAL PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER SUPORT
Share event
DESPRE EVENIMENT

Conferinţa ZF Cei mai mari jucatori din economie 2024

 ZF Cei mai mari jucatori din economie 2024. Cum accelerăm creşterea economică prin colaborarea dintre multinaţionale şi antreprenorii români?

 

România are una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa. Economia a reuşit să crească datorită performanţelor companiilor locale, atât multinaţionale, cât şi antreprenori locali. Cum au reuşit însă să performeze ambele categorii de companii? Unul dintre motive este tocmai colaborarea dintre marile companii multinaţionale şi antreprenorii locali, care au învăţat unii de la alţii, dar au şi făcut business împreună, ceea ce a fost o relaţie de win-win pentru ambele părţi implicate.

Odată cu venirea companiilor multinaţionale în România, acestea au fost nevoite să încheie parteneriate cu jucători locali din diverse pieţe pentru a micşora lanţul de aprovizionare, dar şi pentru a apela la serviciile oferite de antreprenorii români. Spre exemplu, marii jucători internaţionali din industria alimentară au apelat la distribuitorii locali, o piaţă de 15 miliarde lei. De asemenea, marii retaileri care şi-au făcut loc în piaţa locală au contractat multe companii locale din diverse domenii, de la jucători din industria alimentară şi până la producători de textile şi plastice.

Sinergia dintre multinaţionale şi antreprenorii locali s-a dovedit a aduce un beneficiu economiei locale. Proporţia multinaţionalelor şi a antreprenorilor locali diferă de la judeţ la judeţ, dar şi în fiecare sector economic. Bacăul a dat unii dintre cei mai mari jucători din industria de bricolaj sau de construcţii, precum Dedeman şi grupul UMB, companii antreprenoriale. Judeţul este printre singurele exemple din ţară unde există companii antreprenoariale care se înscriu între cele mai mari companii din România. La polul opus, judeţul Timiş are în topul celor mai mari companii firme multinaţionale, un singur antreprenor reuşind să ocupe un loc fruntaş.

Cum facem să existe un echilibru între cele două categorii de companii astfel încât economia să accelereze şi mai mult? Cum creştem companiile antreprenoriale pentru a fi lângă cele multinaţionale? Cum pot lucra împreună şi ce proiecte ar putea avea în comun multinaţionalele şi antreprenorii români? În contextul acestor teme şi întrebări, Ziarul Financiar organizează conferinţa ZF Cei mai mari jucători din economie: Cum accelerăm economia prin colaborarea dintre multinaţionale şi antreprenorii români?, care va aduce în acelaşi loc marile companii din businessul local, atât reprezentanţi ai multinaţionalelor, cât şi antreprenori locali.

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali