Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Cum “albim” economia si crestem incasarile la buget?

Conform statisticilor europene (Eurostat), România se clasează pe ultimele locuri din Uniunea Europeana în ceea ce priveşte gradul de colectare a veniturilor bugetare raportate la PIB, cu consecinţe asupra creşterii procentului economiei subterane, care, potrivit calculelor Comisiei Europene, se ridică la 29,1%, fiind unul dintre cele mai ridicate din UE.
 
Astfel, un studiu publicat anul trecut arată că România se află pe locul doi în ceea ce priveşte nivelul economiei subterane ca valoare absolută în Europa de Est, cu aproape 40 mld. euro în 2013.
 
În acelaşi timp, gradul de utilizare a plăţilor electronice din totalul plăţilor efectuate în România este de doar 6%, cele mai scazut în UE, dupa Bulgaria.
 
În acest context, Ziarul Financiar, îşi propune să aducă la aceeaşi masă factori de decizie, specialişti şi reprezentanţi ai marilor companii ce activează în domeniul financiar, la o dezbatere asupra dezvoltării plăţilor ca soluţie la fiscalizarea economiei cu efecte vizibile în îmbunătăţirea gradului de colectare şi ce putem învăţa din experienţele altor ţări.