Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Meet the CEO este un eveniment cu frecventa lunara, la care participa un numar de circa 20 de invitati. Evenimentul consta in intalnirea unora dintre cei mai reprezentativi CEO ai comunitatii de business din Romania, acestia impartasind din experienta lor participantilor.

Află mai multe
INVITAT SPECIAL
Ludwik Sobolewski
Director General, Bursa de Valori Bucuresti

Ludwik Sobolewski este directorul general al Bursei de Valori Bucuresti din August 2013. Anterior, in perioada 2006-2013, Sobolewski a fost Presedintele Directoratului si Director general al Warsaw Stock Exchange (WSE). Pe durata mandatului sau, WSE a devenit leader in randul burselor din Europa Centrala si de Est si o companie listata pe propria piata reglementata incepand cu 2010, dupa incheierea cu succes a unui IPO.

Ludwik Sobolewski a sustinut dezvoltarea business-ului bursei prin atragerea de companii in vederea listarii, cresterea numarului de membri internationali conectati la WSE, si prin promovarea serviciilor si produselor bursei. De asemenea, a jucat un rol activ in crearea infrastructurii pietei de capital, cu NewConnect, o piata pentru start-up-uri, companii nou create sau IMM-uri, cu piata Catalyst, prima piata de tip bursier organizata in Polonia pentru obligatiuni cu exceptia titlurilor de stat, cu BondSpot SA si Polish Power Exchange SA.

Experienta sa este completata de 12 ani in Polish National Depository for Securities SA si 1 an in Departamentul organizational, ocupand pozitia de Consilier la Cabinetul Primului Ministru. Sobolewski detine experienta in sfera guvernantei corporative ca Presedinte/Membru in  Cosiliul PAK, IDEA TFI, National Depository for Securities SA, Polish Power Exchange SA, BondSpot SA, Exchange Centre SA, WSE InfoEngine SA, National Board for Research and Development, “Poland Now” Foundation.

Ludwik Sobolewski este de profesie avocat, absolvind in 1989 Facultatea de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii Jagiellonian din Cracovia.

Detine titlul de doctor in drept din anul 1995, acordat de catre Universitatea Panthéon – Assas (Paris II). Este consilier juridic si, in aceasta calitate, este membru al Colegiului Consilierilor Juridici din Polonia. Intre 2006 si 2010, Ludwik Sobolewski a fost Presedinte al Asociatiei Avocatilor din Polonia.