Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Piata asigurarilor in Banat. Cum pot contribui asigurarile la dezvoltarea afacerilor locale?

Specialisti din asigurari si reprezentanti ai autoritatilor si companiilor din regiunea Timis- Banat se vor aşeza la data de 29 martie 2016, la masa discutiilor pentru a dezbate problemele si a identifica solutii pentru dezvoltarea businessului cu asigurari in regiune, in cadrul unei conferinte organizate la Timisoara de Ziarul Financiar impreuna cu Omniasig, unul dintre cei mai mari asiguratori locali. Invitatul special al evenimentului este Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, care va vorbi despre prioritatile institutiei in piata de asigurari, proiecte si propuneri legislative.
 

Regiunea Timis-Banat contribuie anual cu prime subscrise de aproape 400 de milioane de lei la volumul total al pietei de asigurari, adica cu mai putin de 5% din afacerile totale ale companiilor de asigurari. Timis este judetul care sustine in mare parte economia din regiune si implicit piata de asigurari, in conditiile in care jumatate din politele vandute de asiguratori merg aici.
Structura asigurarilor cumparate in Timis-Banat este similara cu cea la nivel national, politele auto obligatorii (RCA) reprezentand jumatate din afacerile din regiune ale asiguratorilor, in timp ce asigurarile facultative Casco aduc aproximativ o cincime de venituri.

Pe de alta parte, politele pentru locuinte reprezinta numai 17% din subscrierile totale din regiune.