Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

ZF&GO4IT - Revolutia Dronelor.Inovatie in Tehnologie.

Ziarul Financiar împreuna cu GO4IT propun spre dezbatere un subiect foarte actual in peisajul tehnologiei globale : Dronele. 

Un studiu efectuat in 2015 despre top 10 tendinte tehnologice pentru 2016, arata ca dronele sunt pe locul al 9-lea in acest top. Cateva dintre aspectele interesante subliniate de acest studiu:
* in 2015 la nivel global au fost livrate de la producator (sellout producator) aprox. 4.3 milioane de drone, reprezentand o crestere de 167% fata de anul trecut;
* pretul mediu de vanzare al unei drone care filmeaza este in jur de 315 euro;
* in SUA in 2015 s-au livrat din depozitele producatorilor circa 700.000 drone;
* in Europa, DJI si Parrot sunt pe primele doua locuri cu o pondere de 75% din piata totala de drone;
* tot in tarile europene, in timp ce volumul de vanzari este majoritar reprezentat de dronele sub 400 euro, aproximativ 50% din cifra de afaceri este generata de drone high-end cu un pret mediu peste 1.000 euro.
 

Din 2014, utilizarea dronelor pe teritoriul României a devenit ilegală. Astfel, pentru a utiliza aeronavele îţi trebuie aprobare de la „Autoritatea Aeronautică Civilă din România”. Zborurile sunt limitate ca şi distanţă, altitudine şi locaţie, iar cererile trebuie trimise cu cel puţin 45 de zile înaintea zborului. Pe scurt, zborul cu o aeronavă trebuie aprobat de aceeaşi instituţie ce monitorizează cursele aeriene.

Asadar, daca vrei sa afli  AZI ce se intampla MAINE in domeniul tehnologiei  trebuie sa fii la ZF&GO4IT Inovatie in Tehnologie. Revoluţia Dronelor.