Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Romania, in pragul unei noi strategii energetice.Care sunt directiile?

La inceputul acestui an, oamenii care au in maini fraiele sistemului energetic au anuntat ca pana la finalul anului 2013, Romania va avea o noua strategie energetica.
 
Necesitatea unui astfel de document, si mai ales asumarea lui la nivel politic, este mai importanta ca niciodata in lumina noilor evenimente din sectorul energetic.

Nabucco, proiectul care timp de un deceniu a alimentat sperantele europene de diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze, a picat, dar Marea Neagra ar putea fi un nou punct de plecare pentru o astfel de conducta. Cat va beneficia Romania de acest lucru fara un sistem de redevente refacut si fara certitudinea ca gazele din Marea Neagra vor ajunge cu adevarat pe tarmul romanesc?

Consumul de electricitate scade in continuare, dar Romania defileaza cu proiecte precum reactoarele 3 si 4 sau hidrocentrala Tarnita Lapustesti. Cat de oportune mai sunt aceste investitii?

Intr-un mediu plin de necunoscute, Ziarul Financiar, cel mai important cotidian de business din Romania, continua traditia evenimentelor dedicate sectorului energetic printr-o noua conferinta cu tema: "Romania, in pragul unei noi strategii energetice. Care sunt directiile?"