Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PRINCIPAL PARTENER SILVER PARTENER PARTENER BRONZE PARTNER PARTENER PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

Videoconferinta ZF Retail 2020

Evenimentul ZF Retail 2020 se transforma in video-conferinta ZF Retail 2020: Transformarea forţată a retailului şi adaptarea la noua realitate

 

Pentru ca prioritatea in prezent este sanatatea si siguranta noastra, a tuturor, Ziarul Financiar va transforma evenimentul ZF Retail 2020 in video-conferinta, in cadrul acesteia urmand a se aborda teme de discutie actualizate pornind de la contextul pietei de retail in timp de criza.

In conditiile in care contextul actual nu mai permite realizarea de evenimente si conferinte, Ziarul Financiar, in incercarea de a da in continuare o voce si un canal de comunicare mediului de afaceri, va organiza periodic, pana la revenirea situatiei la normal, o serie de videoconferinte pe teme de actualitate transmise pe platformele online – site si pagini de social media.

Tinand cont de cererea foarte mare de informatie specializata de business din aceasta perioada, acoperirea editoriala oferita prin participarea la videoconferintele ZF vine sa sustina transmiterea mesajelor partenerilor nostri si, prin formatul interactiv, sa faciliteze dialogul cu audienta si alti reprezentanti ai mediului de business.

 

Comerţul local a fost în fiecare din ultimii cinci ani „vedeta” economiei locale, creşterea veniturilor disponibile şi implicit a puterii de cumpărare ca urmare a majorărilor salariale ducând la deschiderea de noi magazine, la intrarea pe piaţă a unor jucători noi, la fuziuni şi achiziţii.

Astfel, România a atras cele mai importante nume din retail, fie că e vorba de modă, cosmetice, comerţ alimentar sau de echipamente sportive. Chiar şi jucătorii care nu sunt încă aici se uită către piaţa locală pentru că se gândesc să îşi pună - mai devreme sau mai târziu – România pe harta proprie.

Care este direcţia de mers? Doar în sus, spuneau specialiştii.

Ultimele săptămâni însă par să fi dat peste cap orice plan, orice estimare, orice optimism în unele cazuri. Pandemia actuală a divizat lumea retailului. Retailul alimentar, cel farma şi, pe alocuri cel de electroIT sunt pe val în această perioadă în care oamenii sunt forţaţi de circumstanţe să stea acasă şi se văd nevoiţi să îşi facă provizii.

Comerţul modern anunţă creşteri de trafic şi de vânzări, iar producătorii de carne, lactate sau produse de curăţenie spun că lucrează la capacitate maximă, la fel şi producătorii de ape minerale. Jucătorii din electroIT anunţă că se cumpără mai multe laptopuri, console, televizoare şi maşini de făcut pâine. Mai mult, retailerii de profil consideră necesară menţinerea deschisă a acestor magazine pe întreaga perioadă chiar dacă se aşteaptă la scăderi de trafic şi vânzări. În ceea ce priveşte lanţurile de farmacii, ele sunt în prima linie acum, cererea pentru medicamente şi produse de igienă fiind foarte mare.

La polul opus se găsesc retailerii de modă, cosmetice şi operatorii HoReCa, ale căror vânzări s-au prăbuşit cu 80-90% şi cer măsuri de sprijin pentru a putea să îşi revină după această perioadă.

Videoconferinta poate fi vizualizata pe site-ul nostru www.zf.ro, cat si pe Facebook, la adresa: https://www.facebook.com/ZIARULFINANCIAR/

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali