Conduce de la cel mai înalt nivel realizarea şi implementarea Green Deal şi a directivelor care vor asigura neutralitatea climatică la nivelul anului 2050.
Conduce de la cel mai înalt nivel realizarea şi implementarea Green Deal şi a directivelor care vor asigura neutralitatea climatică la nivelul anului 2050.
.
.
Eric Stab ocupă funcţia de Preşedinte & CEO al ENGIE Romania şi coordonează activitatea ENGIE în Europa de Est (România, Polonia, Slovacia, Republica Cehă), zonă în care Grupul realizează aproximativ 1,5 miliarde de euro cifră de afaceri şi are circa 6.000 de angajaţi. In plus, Eric Stab a prezidat, pe durata a două mandate, Consiliul Investitorilor Străini, în cadrul căruia ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte, şi este, de asemenea, membru al Comitetului Executiv al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.
Ruxandra Bologa este un avocat cu peste 23 de ani de experienţă profesională şi unul dintre coordonatorii practicilor de Drept Societar/Fuziuni şi Achiziţii şi Energie şi Resurse Naturale ale NNDKP.
Asistă clienţi din industrii diverse în proiecte naţionale şi internaţionale de fuziuni şi achiziţii, restructurări, privatizări, proiecte de externalizare, precum şi proiecte care implică aspecte complexe de reglementare, de drept societar şi comercial.
De asemenea, este specializată în energie şi resurse naturale, coordonând proiecte din sectorul de petrol şi gaze, proiecte în domeniul energiei regenerabile/energiei, proiecte privind transportul/distribuţia/furnizare de gaze naturale şi electricitate, precum şi proiecte miniere şi proiecte de captare şi stocare a carbonului. A coordonat şi a fost implicată în unele dintre cele mai mari proiecte de fuziuni şi achiziţii din România care au implicat aspecte de reglementare sau comerciale sofisticate, inclusiv în proiecte de referinţă pentru piaţa locală.
Ruxandra a fost inclusă în ghidul IFLR1000 Women Leaders, alături de cele mai apreciate femei avocat pe plan internaţional.
Managing Partner, Ijdelea & Associates
Energy and M&A expert
18 years of experience in promoting inward investments in Romania
Member of the Board, Black Sea Oil & Gas
Member of the Board, Romanian Wind Energy Association
Chairman of the Offshore Committee, Federatia Patronala a Energiei
Member of the Board, National Union of Romanian Bars
Member of the Board, HOSPICE - Casa Sperantei
Georgeta Corina Popescu este un executiv de top cu o experienţă impresionantă în domeniul energiei electrice şi al gazelor naturale.
Din data de 1 februarie 2019, Corina Popescu ocupă funcţia de Director General al companiei Electrica, pentru o perioadă de 4 ani.
.
.
Cosmin Ghita este absolvent at Bates College din Statele Unite ale Americii, cu specializare in economie politca internationala. Si-a inceput cariera in SUA in in cadrul Chevron, Washington, contribuind apoi la demersurile companiei din Romania. In perioada 2015-2017 a fost partener in cadrul fondului de investitii privat in energie Amerocap, cu sediul la New York, sprijinind tranzacti si demersuri de atragere de capital in domeniul energiei si al resurselor minerale, in Romania, Ucraina si Marea Britanie. A detnut ulterior functia de consilier al Primului Ministru al Romaniei pe probleme de securitate energetica si politici energetice. Din septembrie 2017 detine pozitia de Director General in cadrul Nuclearelectrica.
.
.
În ultimii 30 de ani, dl. Mark Beacom a ocupat funcţii de conducere operaţională şi managerială din ce în ce mai senior la nivel internaţional, în companii atât publice, cât şi private, inclusiv Director General al Midia Resources SRL, subsidiara română a Sterling Resources Ltd., Preşedinte al Carthage Energy şi al subsidiarului său Carthage Hydro, Vicepreşedinte al Petrokazakhstan, COO al Western FaciliƟes şi Preşedinte şi Fondator al CroŌ Offshore Oil Ltd. Dl. Beacom deţine o diplomă de licenţă în Inginerie Mecanică (Onoruri) de la Queens University din Kingston, Ontario şi un Master în Administrarea Afacerilor de la London Business School din Marea Britanie.
Razvan Nicolescu este energy & resources industry leader al Deloitte in Romania. In trecut a mai fost ministru al energiei, Presedinte al Agentie Europene de Reglementare in Energie si director de reglementare al OMV Petrom. Este absolvent al Facultatii de Energetica si are un MBA la Solvay Brussels School of Economics and Management.
.
.
Gabriela Cacerea are o bogată experienţă în dreptul energiei, având cunoştinţe aprofundate în electricitate, energie din surse regenerabile sau gaze naturale. Acordă consultanţă în mod constant pe aspecte de reglementare, dezvoltarea de proiecte greenfield şi brownfield, investiţii în proiecte de energie din surse convenţionale ori surse regenerabile sau contracte specifice din domeniul energetic. De asemenea, Gabriela Cacerea are peste 19 ani de experienţă în reprezentarea clienţilor în legătură cu structurarea, negocierea şi implementarea cu succes a diverselor proiecte ale acestora derulate în România, coordonând şi implicându-se într-un număr semnificativ de fuziuni şi achiziţii, inclusiv privatizări, de notorietate. Gabriela Cacerea este inclusă în topul global al celor mai buni profesionişti în drept – Women Leaders (2022), realizat de IFLR1000, alături de alte avocate de top din întreaga lume.
Camelia Ene a preluat, din noiembrie 2016, funcţia de Country Chairman & CEO MOL România, după acumularea unei experienţe de aproape 10 ani în cadrul companiei. Camelia s-a alăturat echipei MOL România în martie 2007, în funcţia de Shop Manager. În octombrie 2010 a preluat şi atribuţii de coordonare a departamentului de marketing, iar în mai 2013 a devenit Head of Retail. Din această funcţie, Camelia a fost responsabilă de coordonarea activităţii reţelei de peste 200 de benzinării a MOL România. Între 2000 şi 2007 a ocupat mai multe funcţii în FMCG, acumulând o experienţă importantă în vânzări şi relaţii comerciale. Este licenţiată în Economie în cadrul Universităţii Româno-Americane din Bucureşti şi a studiat la Thunderbird School of Global Management (Glendale, SUA).
.
.
.
Cu peste 25 de ani de experienţă în domeniile Automatizării şi Industriei Energiei şi deţinând în prealabil funcţii executive în marketing şi vânzări, Lucian Enaru coordonează în prezent întreaga activitate pentru Schneider Electric în România, Republica Moldova şi Armenia.
Corneliu Bodea, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români, este acţionar al grupului internaţional de companii ABBC şi CEO al Adrem, brand cu o istorie de 30 de ani pe piaţa din România. Totodată, Corneliu Bodea deţine poziţia de Preşedinte al Centrului Român al Energiei (CRE), organizaţie de renume în domeniul energiei.
Corneliu Bodea susţine priorităţile sectorului energetic românesc şi facilitează comunicarea cu instituţiile relevante de la Bruxelles, implicându-se activ în problematicile naţionale şi europene ale acestui domeniu.
-------------------------
Corneliu Bodea, one of the best-known Romanian entrepreneurs, is a shareholder of the international ABBC group of companies and CEO of Adrem, a brand with a 30-year history on the Romanian market. At the same time, Corneliu Bodea holds the position of President of the Romanian Energy Center (CRE), a renowned organization in the field of energy.
Corneliu Bodea supports the Romanian energy sector and facilitates communication with the relevant institutions in Brussels, being actively involved in the national and European issues of this sector.
.
.
Associated Senior Expert at Horvath, Catalin STANCU has more than 25 years within the power &gas industry, holding C-level and Board positions in relevant energy companies. He successfully defined and implemented complex transformational projects with proven expertise in general strategy, redefining operational models, digital strategies, operational excellence, product and business development, development of customer centric programs ,integrated performance management, ERP systems or RES generation projects.
He had leading roles in large M&A including the coordination of privatization programs.
Relevant expertise in Green Deal energy related areas, technologies and financing schemes, and in the EU and Romanian power and gas regulatory framework.
.
.
După o experienţă de 10 ani în cadrul Renel şi a Dispeceratului Energetic Naţional, Teofil Mureşan a făcut primii paşi în antreprenoriat în 1997, prin înfiinţarea Electrogrup, prima companie din grupul de infrastructură E-INFRA. Aplicând un management modern şi eficient din poziţia de CEO, timp de 18 ani, acesta a reuşit să facă din Electrogrup unul dintre cei mai importanţi constructori de infrastructură energetică, telecomunicaţii şi construcţii civile din România, cu proiecte semnificative şi în străinătate.
Din 2007, Teofil Mureşan a început consolidarea grupului E-INFRA prin înfiinţarea Direct One, firmă care deţine cea mai extinsă reţea naţională neutră de fibră optică interurbană. Adaugă în portofoliul E-INFRA compania Nova Power & Gas, furnizor şi distribuitor de energie electrică şi gaze naturale, iar în 2017 achiziţionează Netcity, firma care dezvoltă şi operează infrastructura metropolitană de fibră optică din Bucureşti, într-un parteneriat strategic cu Primăria Capitalei.
.
Carlo Pignoloni este CEO şi Country Manager al companiilor Enel în România. A absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică la Universitatea Politehnică din Milano şi s-a alăturat Grupului Enel în 1990, ocupând de-a lungul anilor mai multe poziţii în arii diferite de business ale Grupului. Carlo Pignoloni nu este la prima experienţă în România, întrucât a condus în perioada 2008-2011 operaţiunile locale ale Enel Green Power.
Carlo Pignoloni este membru în consiliul director al unor organizaţii locale de prestigiu, precum Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), Centrul Român al Energiei (CRE) şi Aspen Institute România şi este preşedintele Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană (RWEA).
Lauru Badita s-a alaturat echipei Photon Energy inca din 2017. Cu peste 15 ani experienta in sectorul energiei, a dezvoltat proiecte solare la scara larga in Romania, iar in prezent a creat un pipeline de peste 200 MW.
.
.
.
.
Tivadar Runtag a preluat la începutul lunii februarie 2020 functia de CEO Chimcomplex, dupa 30 de ani de cariera in industria petroliera. De-a lungul carierei sale acesta a ocupat poziţii de management în Ungaria, Turcia, Cehia şi România, în cadrul unor companii internaţionale precum OMV şi Shell. Anterior acestei noi poziţii Tivadar Runtag a fost CEE Cluster Manager la Prista Oil.
Monica Iancu a câştigat o experienţă bogată şi reputaţie în sectorul energiei şi resurselor naturale, fiind implicată în proiecte semnificative pe întregul lanţ de activităţi, de la producere la generare şi trading, transport şi distribuţie; are expertiză tranzacţională largă şi diversă, dobândită în tranzacţii proeminente în sectorul energiei electrice (e.g. inclusiv unele dintre cele mai mari tranzacţii în domeniul energiei regenerabile, precum şi importantă experienţă în domeniul energiei nucleare), gazelor naturale (e.g. inclusiv asistenţă legală cu privire la exploatarea resurselor de gaze din Marea Neagră) şi resurselor naturale. A asistat atât companii importante din Romania cât şi lideri internaţionali în domeniul energetic în tranzacţii, fuziuni, achiziţii, privatizări, dar şi în aspecte de reglementare importante.
Monica a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi Colegiul Juridic Franco-Român în anul 2002 si deţine un master în dreptul afacerilor.
Monica a dobândit recunoaşterea pieţei reflectată constant în directoarele internaţionale Chambers & Partners Europe, Legal 500. I-a fost acordat Premiul Client Choice 2019 (M&A).
Cosmin Stăvaru are o experienţă vastă în sectorul energiei şi resurselor naturale, fiind implicat în proiecte majore şi asistând o gamă largă de clienţi – investitori strategici şi financiari, companii de utilităţi, antreprenori, finanţatori, atât în aspectele tranzacţionale dar şi în cele de reglementare şi dezvoltare de proiecte. Printre altele, Cosmin a coordonat un număr semnificativ de proiecte şi tranzacţii în domeniul energiei regenerabile (incluzând unele dintre cele mai mari proiecte din piaţă) precum şi diverse alte tranzacţii de M&A, tranzacţii cu active energetice sau joint-ventures.
Cosmin a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi Colegiul Juridic Franco-Român în anul 2004 şi deţine o diplomă de drept european de la Universitatea Robert Schuman din Strasbourg.
Cosmin a fost recunoscut ca ‘leading lawyer’ si/sau “key partner” in ariile de practică Energy & Natural Resources, Corporate/M&A, Real Estate & Constructions de către directoarele juridice internaţionale precum Chambers & Partners Europe, Legal 500 si IFRL 1000.
Stefan s-a alaturat SAS Romania in anul 2017 si este responsabil pentru strategia de crestere si performanta veniturilor. Scopul sau profesional este de a face o diferenţă semnificativa la nivel de industrie prin instrumentele de analiza avansata a datelor si inteligenta artificiala.
Stefan are 20 de ani de experienţă în industria IT şi deţine un MBA de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie.
SAS este present in Romania din anul 2000 si este lider de piata la nivel global in aria solutiilor avansate de analiza de date si inteligenta artificiala.
Stefan s-a alaturat SAS Romania in anul 2017 si este responsabil pentru strategia de crestere si performanta veniturilor. Scopul sau profesional este de a face o diferenţă semnificativa la nivel de industrie prin instrumentele de analiza avansata a datelor si inteligenta artificiala.
Stefan are 20 de ani de experienţă în industria IT şi deţine un MBA de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie.
SAS este present in Romania din anul 2000 si este lider de piata la nivel global in aria solutiilor avansate de analiza de date si inteligenta artificiala.
Daniela Bolborici este absolventă a Facultăţii de Energetică-UPB promoţia 1996, şi are o experienţă de peste 20 de ani în cadrul Transelectrica, unde în prezent coordonează elaborarea Planurilor de Dezvoltare RET
.