Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER GOLD PARTENER PARTENER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE BRONZE PARTNER PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER BRONZE Partener Bronze PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER PARTNER BRONZE PARTNER PARTENER
Parteneri suport
Share event
DESPRE EVENIMENT
Ziarul Financiar organizează în perioada 17-18 februarie cea de-a noua ediţie a ZF Power Summit, eveniment care în fiecare an adună elita sectorului de energie, petrol şi gaze în jurul celor mai fierbinţi subiecte din acest domeniu. În 2020 ducem tradiţia mai departe şi vă invităm să participaţi activ la un nou ZF Power Summit.
 
În ultimii 15 ani, România a trecut printr-o schimbare profundă a sectorului energetic, ponderea cărbunelui scăzând dramatic în favoarea energiei nucleare şi a celei eoliene, gazul fiind noua vedetă a mixului energetic. 
 
Problema a fost că această tranziţie s-a făcut prin şubrezirea rolului de exportator net de energie în regiune, România ajungând să fie dependentă de vecinii ei pentru acoperirea consumului. 

Când la noi investiţiile bat pasul pe loc, ţări, la rândul lor dependente de cărbuni, fac paşi majori spre energia verde, exemplu fiind ultima licitaţie pentru construirea a 2.200 MW de eoliene offshore lansată cu succes de Polonia. În România nu s-a mai ridicat o eoliană de trei ani de zile, iar investitorii cu bugete majore pleacă în alte ţări.

Deşi gazul se conturează ca noul combustibil al viitorului, începerea investiţiilor aşteptată pentru anul trecut a fost amânată pe termen nelimitat. Din nou, investitorii pleacă din acest domeniu.

În timp ce România visa la statutul de sursă de gaze pentru Europa de Sud-Est prin Marea Neagră şi gazoductul BRUA, Turkstream, gazoductul rusesc care se înfige în sistemul de conducte al Turciei şi mai departe în Europa, tocmai a fost inaugurat.

Mai departe, discuţiile despre generare distribuită, proiecte de captare şi stocare a carbonului sau de stocare a energiei sunt pe agenda tuturor investitorilor. România continuă să le neglijeze, defilând cu aceleaşi proiecte mamut pentru care nu există interes de ani de zile.

În contextul în care o abordare diferită a sectorului energetic este obligatorie, Ziarul Financiar facilitează încă o dată dialogul constructiv între toţi stakeholderii din domeniu printr-o nouă ediţie a ZF Power Summit dedicată tranziţiei energetice şi mai ales măsurilor concrete prin care acest lucru se poate realiza în România.

Află mai multe
CUMPARA BILET
Află mai multe
TEME DE DISCUTIE
  •  
  • Care sunt costurile asociate tranziţiei energetice? Sunt necesare noi scheme de sprijin?
  • Care sunt politicile de care are nevoie România pentru a atrage un nou val de investiţii în contextul în care mari companii decid să plece?
  • Cum ar putea arăta mixul energetic în urmatorii zece ani? Ce rol va avea atunci gazul?
  • Cum se împacă politicile energetice şi protecţia mediului cu ascensiunea populismului şi nevoia de a ţine preţurile sub control?
  • Care sunt tehnologiile care facilitează tranziţia energetică şi managemetul eficient al resurselor? Cum poate câştiga industria locală din această tranziţie?
  • Ce exemple de tranziţie energetică pot fi aplicate în România?
  • Cum se împacă trecerea la energie regenerabilă cu nevoia de alimentare continuă în absenţa stocării?
  • Care este potenţialul activismului energetic? Devin prosumatorul sau asociaţiile de mici producători-consumatori un concurent pentru greii din energie?
  • Cum se aliniază la această tranziţie energetică marile companii energetice locale? Care sunt strategiile lor pentru urmatorii 10 ani?
  • Ce înseamnă digitalizarea în energia locală?
  • Care este statusul proiectelor din Marea Neagră? Cum utilizăm până la urmă acel gaz pentru creşterea economică locală?
  • Cum se leagă România la conductele de gaze din regiune? Este necesară investiţia în noi depozite de gaze?
  • Care resurse de petrol şi gaze mai pot fi deblocate local datorită avansului tehnologic?
  • Care sunt previziunile pe barilul de petrol? Care sunt cele mai pesimiste scenarii?
  • Cum se schimbă industria de rafinare ţinând cont de concurenţa care va veni din partea companiilor de utilităţi?
  • Cum ar arăta un sistem energetic cu zero emisii?
Află mai multe
ZF POWER SUMMIT'17
Vezi galeria foto completă
ZF POWER SUMMIT'16
Vezi galeria foto completă
ZF POWER SUMMIT'15
Vezi galeria foto completă
ZF POWER SUMMIT'14
Vezi galeria foto completă
ZF POWER SUMMIT'13
Vezi galeria foto completă
ZF POWER SUMMIT'12
Vezi galeria foto completă
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali