Eric Stab ocupă funcţia de Preşedinte & CEO al ENGIE Romania şi coordonează activitatea ENGIE în Europa de Est (România, Polonia, Slovacia, Republica Cehă), zonă în care Grupul realizează aproximativ 1,5 miliarde de euro cifră de afaceri şi are circa 6.000 de angajaţi. In plus, Eric Stab a prezidat, pe durata a două mandate, Consiliul Investitorilor Străini, în cadrul căruia ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte, şi este, de asemenea, membru al Comitetului Executiv al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.
.
Corneliu Bodea, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români, este acţionar al grupului internaţional de companii ABBC şi CEO al Adrem, brand cu o istorie de 30 de ani pe piaţa din România. Totodată, Corneliu Bodea deţine poziţia de Preşedinte al Centrului Român al Energiei (CRE), organizaţie de renume în domeniul energiei.
Corneliu Bodea susţine priorităţile sectorului energetic românesc şi facilitează comunicarea cu instituţiile relevante de la Bruxelles, implicându-se activ în problematicile naţionale şi europene ale acestui domeniu.
-------------------------
Corneliu Bodea, one of the best-known Romanian entrepreneurs, is a shareholder of the international ABBC group of companies and CEO of Adrem, a brand with a 30-year history on the Romanian market. At the same time, Corneliu Bodea holds the position of President of the Romanian Energy Center (CRE), a renowned organization in the field of energy.
Corneliu Bodea supports the Romanian energy sector and facilitates communication with the relevant institutions in Brussels, being actively involved in the national and European issues of this sector.
.
.
În ultimii 30 de ani, dl. Mark Beacom a ocupat funcţii de conducere operaţională şi managerială din ce în ce mai senior la nivel internaţional, în companii atât publice, cât şi private, inclusiv Director General al Midia Resources SRL, subsidiara română a Sterling Resources Ltd., Preşedinte al Carthage Energy şi al subsidiarului său Carthage Hydro, Vicepreşedinte al Petrokazakhstan, COO al Western FaciliƟes şi Preşedinte şi Fondator al CroŌ Offshore Oil Ltd. Dl. Beacom deţine o diplomă de licenţă în Inginerie Mecanică (Onoruri) de la Queens University din Kingston, Ontario şi un Master în Administrarea Afacerilor de la London Business School din Marea Britanie.
.
.
Alessio Menegazzo ocupă funcţia de Director pentru Sustenabilitate şi Afaceri Instituţionale al companiilor Enel din România. El coordonează o echipă responsabilă de promovarea unui sistem de dezvoltare durabilă, bazat pe crearea de valoare în comun, atât pentru companie, cât şi pentru comunitate, şi de integrarea sustenabilităţii în centrul culturii corporative a Enel. Mai mult decât atât, echipa sa reprezintă Enel în procesul de politici publice în România, atât la nivel naţional, cât şi local, gestionând relaţiile cu toate părţile interesate. Înainte de a se alătura Enel, a fost director general al Camerei de Comerţ Italiene din România. Alessio Menegazzo este membru în consiliul de administraţie al Asociaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie şi membru al Institutului Aspen România. Este, de asemenea, implicat în diverse ONG-uri din România. Acesta a absolvit Universitatea din Genova, cu o diplomă în Ştiinţe internaţionale şi diplomatice, cu specializare în ţările în curs de dezvoltare. Îi place să-ţi petreacă timpul liber cu câinele său, practicând Jiu Jitsu Brasilian şi gătind.
Razvan Nicolescu este energy & resources industry leader al Deloitte in Romania. In trecut a mai fost ministru al energiei, Presedinte al Agentie Europene de Reglementare in Energie si director de reglementare al OMV Petrom. Este absolvent al Facultatii de Energetica si are un MBA la Solvay Brussels School of Economics and Management.
Camelia Ene a preluat, din noiembrie 2016, funcţia de Country Chairman & CEO MOL România, după acumularea unei experienţe de aproape 10 ani în cadrul companiei. Camelia s-a alăturat echipei MOL România în martie 2007, în funcţia de Shop Manager. În octombrie 2010 a preluat şi atribuţii de coordonare a departamentului de marketing, iar în mai 2013 a devenit Head of Retail. Din această funcţie, Camelia a fost responsabilă de coordonarea activităţii reţelei de peste 200 de benzinării a MOL România. Între 2000 şi 2007 a ocupat mai multe funcţii în FMCG, acumulând o experienţă importantă în vânzări şi relaţii comerciale. Este licenţiată în Economie în cadrul Universităţii Româno-Americane din Bucureşti şi a studiat la Thunderbird School of Global Management (Glendale, SUA).
Cosmin Ghita este absolvent at Bates College din Statele Unite ale Americii, cu specializare in economie politca internationala. Si-a inceput cariera in SUA in in cadrul Chevron, Washington, contribuind apoi la demersurile companiei din Romania. In perioada 2015-2017 a fost partener in cadrul fondului de investitii privat in energie Amerocap, cu sediul la New York, sprijinind tranzacti si demersuri de atragere de capital in domeniul energiei si al resurselor minerale, in Romania, Ucraina si Marea Britanie. A detnut ulterior functia de consilier al Primului Ministru al Romaniei pe probleme de securitate energetica si politici energetice. Din septembrie 2017 detine pozitia de Director General in cadrul Nuclearelectrica.
Georgeta Corina Popescu este un executiv de top cu o experienţă impresionantă în domeniul energiei electrice şi al gazelor naturale.
Din data de 1 februarie 2019, Corina Popescu ocupă funcţia de Director General al companiei Electrica, pentru o perioadă de 4 ani.
.
Dana Dunel-Stancu conduce practica în domeniul energiei din cadrul societăţii de avocatură Biriş Goran. Expert recunoscut pentru experienţa sa în domeniul energetic din România, de mai bine de şaisprezece ani, Dana practică avocatura exclusiv pentru clienţi din industria energiei, petrolului şi gazelor, cunoscând astfel în detaliu oportunităţile şi constrângerile comerciale sau de reglementare din domeniu. În plus, studiile academice de drept şi ştiinţe politice îi oferă Danei instrumentele pentru o abordare a problematicilor juridice atât din perspectiva afacerilor, cât şi din perspectiva autorităţilor publice sau de reglementare. Pe lângă domeniul energiei electrice, Dana a lucrat pentru numeroşi clienţi care activează în sectorul petrolului şi gazelor naturale şi are experienţă în negocierea, încheierea şi derularea contractelor comerciale, precum şi în aspecte legate de guvernanţă corporativă, litigii şi arbitraj, dar şi în aspecte de natură reglementară. Înainte de a se alătura echipei Biriş Goran, Dana a condus departamentul juridic din cadrul Hidroelectrica S.A., lider al pieţei de energie electrică din România şi societate cu capital de stat care aplică legislaţia achiziţiilor sectoriale.
Razvan Nicolescu este energy & resources industry leader al Deloitte in Romania. In trecut a mai fost ministru al energiei, Presedinte al Agentie Europene de Reglementare in Energie si director de reglementare al OMV Petrom. Este absolvent al Facultatii de Energetica si are un MBA la Solvay Brussels School of Economics and Management.
.
Ruxandra Bologa este un avocat cu peste 23 de ani de experienţă profesională şi unul dintre coordonatorii practicilor de Drept Societar/Fuziuni şi Achiziţii şi Energie şi Resurse Naturale ale NNDKP.
Asistă clienţi din industrii diverse în proiecte naţionale şi internaţionale de fuziuni şi achiziţii, restructurări, privatizări, proiecte de externalizare, precum şi proiecte care implică aspecte complexe de reglementare, de drept societar şi comercial.
De asemenea, este specializată în energie şi resurse naturale, coordonând proiecte din sectorul de petrol şi gaze, proiecte în domeniul energiei regenerabile/energiei, proiecte privind transportul/distribuţia/furnizare de gaze naturale şi electricitate, precum şi proiecte miniere şi proiecte de captare şi stocare a carbonului. A coordonat şi a fost implicată în unele dintre cele mai mari proiecte de fuziuni şi achiziţii din România care au implicat aspecte de reglementare sau comerciale sofisticate, inclusiv în proiecte de referinţă pentru piaţa locală.
Ruxandra a fost inclusă în ghidul IFLR1000 Women Leaders, alături de cele mai apreciate femei avocat pe plan internaţional.
Renovatio este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de energie verde din România, activitatea companiei în acest sector suprapunându-se chiar cu perioada de boom a pieţei.
Printre cei care au cumpărat proiectele dezvoltate de Renovatio se numără EDP Renovaveis (EDPR), divizia de energie regenerabilă a grupului Energias de Portugal. EDP Renovaveis a investit, potrivit calculelor ZF, aproape 800 de milioane de euro în România, într-un parc de proiecte de energie regenerabilă de 521 MW, din care 471 MW sunt proiecte eoliene, restul fiind solare.
În acest moment, Renovatio a ajuns la o reţea de 14 staţii electrice, prima fiind deschisă în parcarea Kaufland din Barbu Văcărescu (Bucureşti). Din acestea, trei staţii sunt rapide, iar până la finalul anului vor fi montate alte 4 unităţi, câte una în Cluj şi Sibiu şi încă două în Bucureşti.
.
.
Licentiata in Stiinte juridice si absolventa de Master in Drept maritim si portuar in cadrul Universitatii Ovidius Constanta, Certificata PMP & PMI si expert in sisteme de management de mediu, Gabriela Stanciu este General Manager al Blumenfield, avand o vasta experienta in consultanta de mediu.
In calitate de consilier juridic al Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta a asigurat in perioada 2000 – 2008 reprezentarea institutiei in instantele de toate gradele, cat si cadrul legal de aplicare a legislatiei nationale in procedura de reglementare a proiectelor si activitatilor economice din punct de vedere al protectiei mediului.
Din anul 2008 activeaza in domeniul privat, fiind consultant de mediu si fondatorul companiei Blumenfield®. In anul 2016 a inaugurat Blumenfield®Science, fiind prima companie privata de consultanta de mediu din regiunea Sud-Est care are suportul metodic, prin dezvoltarea propriei divizii stiintifice, in elaborarea studiilor de mediu.
Cu un portofoliu impresionant in randul clientilor regionali, a gestionat numeroase proiecte majore, oferind consultanta de mediu in diverse domenii de activitate si industrii: exploatare de resurse minerale, explorare petroliera onshore si offshore, energie alternativa, infrastructura etc.
Managing Partner, Ijdelea & Associates
Energy and M&A expert
18 years of experience in promoting inward investments in Romania
Member of the Board, Black Sea Oil & Gas
Member of the Board, Romanian Wind Energy Association
Chairman of the Offshore Committee, Federatia Patronala a Energiei
Member of the Board, National Union of Romanian Bars
Member of the Board, HOSPICE - Casa Sperantei
.
Gabriela Cacerea are o bogată experienţă în dreptul energiei, având cunoştinţe aprofundate în electricitate, energie din surse regenerabile sau gaze naturale. Acordă consultanţă în mod constant pe aspecte de reglementare, dezvoltarea de proiecte greenfield şi brownfield, investiţii în proiecte de energie din surse convenţionale ori surse regenerabile sau contracte specifice din domeniul energetic. De asemenea, Gabriela Cacerea are peste 19 ani de experienţă în reprezentarea clienţilor în legătură cu structurarea, negocierea şi implementarea cu succes a diverselor proiecte ale acestora derulate în România, coordonând şi implicându-se într-un număr semnificativ de fuziuni şi achiziţii, inclusiv privatizări, de notorietate. Gabriela Cacerea este inclusă în topul global al celor mai buni profesionişti în drept – Women Leaders (2022), realizat de IFLR1000, alături de alte avocate de top din întreaga lume.
.
Georg co-founded Photon Energy in 2008. In that year he was appointed CEO and has since spearheaded the group’s expansion in Europe and overseas.
Georg has extensive knowledge of the solar energy industry as well as in international finance. Before Photon Energy, Georg established Central European Capital in 2000, a regional finance and strategy advisory boutique. He has also held various positions in financial services in London, Zurich and Prague.
Georg is an Austrian national and holds a Master’s in Finance from the London Business School.
Ionut Militaru, Customer Experience Senior Sales Manager pentru Romania & Bulgaria in cadrul SAP, investeste zilnic, cu pasiune, in digitalizarea interactiunii dintre business-uri si clientii acestora. Anterior SAP, Ionut a dezvoltat departamentul de vanzari intr-un startup romanesc de tehnologie, cu vanzari in peste 45 de tari. Inginer in telecomunicatii, si-a folosit cunostintele si abilitatile pentru a face cariera exclusiv in industiile noi, acumuland peste 10 ani de experienta in mediul digital: branding, e-commerce, digital marketing si software-as-a-service.
.
Johan Meyer este manager de portofoliu al Fondului Proprietatea şi CEO al Franklin Templeton Investment Management Ltd UK, Sucursala Bucureşti, începând cu 1 aprilie 2018, după ce a fost co-CEO şi co-manager de portofoliu din noiembrie 2016, când s-a relocat în Romania.
În calitatea sa actuală, este responsabil de stabilirea strategiei generale a Fondului Proprietatea, cel mai mare fond listat la Bursa de Valori Bucureşti, oferind îndrumare şi thought leadership pentru echipa Franklin Templeton din Bucureşti.
Domnul Meyer s-a alăturat Franklin Templeton Investments în 2004 şi, înainte de rolul său din Bucureşti, a fost managing director pe Africa de Sud şi director de strategie pentru Africa în cadrul Templeton Emerging Markets Group.
Deţine o diplomă de licenţă cu specializare în comerţ şi o diplomă de studii postuniversitare în economie obţinute la Universitatea din Pretoria. Vorbeşte engleză, afrikaans şi româna la nivel elementar.
Teofil Mureşan este Fondator şi Preşedinte al Board-ului E-INFRA, unul dintre cele mai mari grupuri de afaceri din ţară, cu activităţi în mai multe sectoare în infrastructură. Cu o istorie de peste 22 de ani, E-INFRA reuneşte 5 companii care activează pe piaţa locală şi internaţională în sectoarele de infrastructură energetică, de telecomunicatii, construcţii civile şi smart city: Electrogrup, Netcity, Direct One, Nova Power & Gas şi WESEE.
În domeniul energetic, grupul E-INFRA activează prin Electrogrup, unul dintre cei mai reputaţi constructori de infrastructură energetică din ţară, şi Nova Power & Gas, furnizor şi distribuitor de energie electrică şi gaze naturale şi producător de energie electrică regenerabilă.
Teofil Mureşan este licenţiat în inginerie electrică şi deţinătorul unui doctorat la UTCN, deţinător al unui masterat în strategie şi leadership MSc Sloan la London Business School şi licenţiat la Harvard Business School - Programul OPM.