Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT
CUM S-AU ADAPTAT PRODUCĂTORII DE VIN ÎN PANDEMIE PENTRU A MERGE MAI DEPARTE
 
În această perioadă, în care propria locuinţă ne ţine nu de puţine ori loc de cafenea, restaurant şi bar totodată, ca să nu mai zicem de sală de fitness sau cinema, celor mai mulţi dintre noi ne e dor de multe lucruri, dar mai ales de alţi oameni. De socializare de fapt, de a putea să împărtăşeşti idei şi păreri la o cafea cu prietenii şi de a putea să dezbaţi despre lume şi viaţă în jurul unui pahar de vin. Aşa a apărut varianta video a întâlnirilor cu prietenii şi familia, facilitate de Zoom, Whatsapp şi alte platforme similare. De aici la videoconferinţe nu a fost decât un pas, iar mai departe au apărut rapid variaţiuni pe aceeaşi temă. 
 

Printre primii care s-au repliat în această perioadă au fost jucătorii din industria vinului, care au închinat - virtual - un pahar de vin cu iubitorii de licori ale lui Bacchus, organizând fie degustări online, fie lansări de noi vinuri pe internet.

Este aceasta însă o soluţie temporară sau regulile de distanţare socială impuse acum ar putea să ne determine ca şi pe viitor să ciocim un pahar de la distanţă? Ce alte soluţii au găsit producătorii de vin în pandemie, ne spun chiar ei.

 

 

Află mai multe
TEME DE DISCUTIE
  • A putut retailul să compenseze închiderea totală sau parţială a sectorului HoReCa în 2020? Ce rol au jucat magazinele specializate şi online-ul?
  • Cum s-au adaptat producătorii de vin în pandemie pentru a respecta regulile de distanţare şi toate măsurile impuse de autorităţi? A fost mediul virtual o soluţie pentru degustări şi lansări? Este acest canal unul ce va fi folosit şi post-pandemie?
  • Cum s-a schimbat comportamentul de consum al românilor în pandemie când vine vorba de vin? Au apărut vinurile premium, consumate anterior în HoReCa, mai des în coşul de consum? Sau din contră sunt românii mai atenţi la preţ?
  • Care au fost principalele probleme întâmpinate de producătorii de vin în 2020? Dar la polul opus, au apărut o serie de oportunităţi?
  • În ultimii ani tot mai mulţi antreprenori îşi deschid crame mici şi medii. Ce impact ar avea asupra industriei dacă jucătorii şi-ar uni forţele pentru a-şi creşte vânzările şi notorietatea împreună. Cât de importantă e asocierea în business?
  • Cum poate vinul să devină brand de ţară? Cum poate România să se impună pe pieţele externe?
  • Ce este cel mai dificil pentru o marcă nouă pentru a se impune pe piaţă? Care sunt paşii de urmat?
  • Ce trebuie să facă producătorii locali de vin pentru ca industria de profil să se dezvolte: să dezvolte turismul viticol, să se promoveze mai intens, să îşi dezvolte canalele de distribuţie, etc?

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali