Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Videoconferinţa  ZF – Patria Bank

Importanţa parteneriatelor în business. Dezvoltarea companiilor agro si micro prin cooperare şi colaborare

 

Ultimele luni, marcate de pandemia de Covid-19, au adus în prim-plan două probleme extrem de importante petru economie. Una dintre ele este necesitatea dezvoltării unui sector agro-alimentar strategic. Pandemia a evidenţiat importanţa producătorilor locali de alimente şi nevoia de dezvoltare a industriei de profil, fie că vorbim de fabrici de talie mare, fie de afaceri artizanale.

Astfel, această criză generată de pandemie ar putea reprezenta pentru comerţul mondial o inversare a globalizării, dat fiind că odată cu criza sanitară au putut fi observate şi vulnerabilităţile comerţului internaţional. Perioada post-pandemie ar putea aduce schimbări radicale în consum, mai exact achiziţiile nu se vor mai baza atât de mult pe produsele aduse din import, ci pe cele realizate local. Acest trend deja e vizibil.

Un alt aspect pe care aceste luni l-au evidenţiat este necesitatea dezvoltării prin colaborare şi cooperare. E vorba de conturarea unor parteneriate între jucătorii din toate sectoarele economiei, de la companii antreprenoriale şi multinaţionale, la actori financiar-bancari şi la instituţii ale statului.

Pentru orice economie, afacerile antreprenoriale, fie ele mici, mijlocii sau mari, sunt motorul businessului şi unul dintre cei mai mari angajatori din piaţă. Fie că activează în agricultură, în industria alimentară sau în servicii, aceste afaceri sunt cele în jurul cărora se creionează adevărate ecosisteme de business ce duc mai departe la dezvoltare pe verticală şi pe orizontală.

Colaborarea la toate nivelurile poate face ca actuala criză generată de pandemia de Covid-19 să aibă un impact mai puţin dramatic asupra economiei şi poate pune premisele unei creşteri susţinute pe termen lung.

Tocmai de aceea am decis să aducem la aceeaşi masă actori importanţi din sectoare diferite, mai exact antreprenori, executivi din mediul bancar şi oficiali ai unor instituaţii cheie. La discu]ii vor participa oficiali ai mediului antreprenorial, ai Patria Bank şi ai unor instituţii precum APIA, FEI, EFSE sau FGCR.

 

Află mai multe
TEME DE DISCUTIE
  • Cât de important este să existe colaborare între toţi actorii economici locali si internationali? Care este impactul pe termen lung pe care îl poate avea o astfel de strategie?
  • Care este rolul instituţiilor financiar-bancare în dezvoltarea unei economii? Cum s-a schimbat rolul lor în această perioadă marcată de pandemia de Covid-19?
  • Ce lecţii am învăţat în ultimele luni şi cum putem să ne folosim de această criză pentru a dezvolta economia?
  • Ar putea industria agro-alimentară să iasă câştigătoare din această pandemie odată cu inversarea procesului de globalizare? Ce ar trebui să facă pentru ca această criză să devină o oportunitate? Dar companiile mici si foarte mici?
  • Cât de importantă va fi finanţarea businessului în această perioadă şi care sunt schemele cele mai potrivite în funcţie de mărimea afacerii şi de sectorul de activitate?
  • A grăbit pandemia digitalizarea atât de necesară a economiei? Care sunt sectoarele unde acest lucru era cel mai necesar şi unde se văd deja rezultate?

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali