Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Videoconferinţa ZF – Patria Bank „Importanţa parteneriatelor în business. Dezvoltarea companiilor agro si micro prin cooperare şi colaborare”

Videoconferinţa  ZF – Patria Bank

Importanţa parteneriatelor în business. Dezvoltarea companiilor agro si micro prin cooperare şi colaborare

 

Ultimele luni, marcate de pandemia de Covid-19, au adus în prim-plan două probleme extrem de importante petru economie. Una dintre ele este necesitatea dezvoltării unui sector agro-alimentar strategic. Pandemia a evidenţiat importanţa producătorilor locali de alimente şi nevoia de dezvoltare a industriei de profil, fie că vorbim de fabrici de talie mare, fie de afaceri artizanale.

Astfel, această criză generată de pandemie ar putea reprezenta pentru comerţul mondial o inversare a globalizării, dat fiind că odată cu criza sanitară au putut fi observate şi vulnerabilităţile comerţului internaţional. Perioada post-pandemie ar putea aduce schimbări radicale în consum, mai exact achiziţiile nu se vor mai baza atât de mult pe produsele aduse din import, ci pe cele realizate local. Acest trend deja e vizibil.

Un alt aspect pe care aceste luni l-au evidenţiat este necesitatea dezvoltării prin colaborare şi cooperare. E vorba de conturarea unor parteneriate între jucătorii din toate sectoarele economiei, de la companii antreprenoriale şi multinaţionale, la actori financiar-bancari şi la instituţii ale statului.

Pentru orice economie, afacerile antreprenoriale, fie ele mici, mijlocii sau mari, sunt motorul businessului şi unul dintre cei mai mari angajatori din piaţă. Fie că activează în agricultură, în industria alimentară sau în servicii, aceste afaceri sunt cele în jurul cărora se creionează adevărate ecosisteme de business ce duc mai departe la dezvoltare pe verticală şi pe orizontală.

Colaborarea la toate nivelurile poate face ca actuala criză generată de pandemia de Covid-19 să aibă un impact mai puţin dramatic asupra economiei şi poate pune premisele unei creşteri susţinute pe termen lung.

Tocmai de aceea am decis să aducem la aceeaşi masă actori importanţi din sectoare diferite, mai exact antreprenori, executivi din mediul bancar şi oficiali ai unor instituaţii cheie. La discu]ii vor participa oficiali ai mediului antreprenorial, ai Patria Bank şi ai unor instituţii precum APIA, FEI, EFSE sau FGCR.

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali