Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTNER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PRINCIPAL
Share event
AGENDĂ

 

Agendă

09.00 – 09.30 Înregistrarea participanţilor şi Welcome coffee

09.30 – 09.40 Cuvânt introductiv: Sorin Pîslaru, Redactor-Şef, Ziarul Financiar

09.40 – 12.00 Panel 1

Moderatori:  Sorin Pîslaru, Redactor-Şef, Ziarul Financiar

                    Bogdan Alecu, Editor Agrobusiness, Ziarul Financiar

 

· Paul Eduard Kmen, Director General Adjunct, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)
Plata subvenţiilor către fermieri în 2016 şi 2017, evoluţia subvenţiilor în funcţie de culturi şi profil.

Cum se poate evita întârzierea plăţii subvenţiilor către fermieri

· Marius Grigore, Director, Direcţia Generală Sanitară Veterinară, ANSVSA 

              Situaţia actuală din domeniul mediului şi sănătăţii din Europa şi România

  Cu ce riscuri se confruntă România în prezent şi cum pot fi preîntâmpinate

Sistemul intergrat de evaluare a impactului asupra sănătăţii mediului şi programul Strategia de Sănătate 2020 şi a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă

·  Florin Căpăţână, Director Dezvoltare Durabilă şi Relaţii Instituţionale, Carrefour Romania

Carrefour România, compania care operează hipermarketurile Carrefour şi este responsabilă pentru alimentarea magazinelor de proximitate în franciză deschise sub brandurile Express şi Contact, şi-a majorat afacerile în primele şase luni din acest an cu 14%, până la 2,6 mld. lei.

La jumătatea anului Carrefour avea în România 29 de hipermarketuri şi 53 de magazine de proximitate, 43 în zona urbană sub brandul Express şi 10 în zona rurală sub brandul Contact.

Carrefour, prin reprezentantul său, va prezenta detalii cu privire la parteneriatul dintre lanţurile de retail şi producători, ce reprezintă o soluţie pentru susţinerea agrobusinessului românesc.

· Eduard Jerca, Manager Achiziţii Lapte, Danone

Proiectul socio-economic ”O şansă pentru familia ta”, iniţiat în 2012,  intră în a doua etapă de dezvoltare, cu o investiţie suplimentară de aproximativ 1 milion de euro. Beneficiarii acestui nou model de business sustenabil pentru dezvoltarea rurală vor fi gospodarii din Zimnicea.

Proiectul va fi suţinut în continuare de fondul internaţional Ecosysteme al companiei Danone, Danone România, Open Fields, organizaţie nonguvernamentală, şi Polaris, un partener local. Investiţia totală în cele două etape ale proiectului este de aproximativ 3 milioane de euro.

· Claudiu Daviţoiu, Proprietar, Agroindaf Afumaţi

Compania Agroindaf, controlată de antreprenorul român Claudiu Daviţoiu, cu activităţi în creşterea bovinelor pentru lapte a ajuns în 2015 la o cifră de afaceri de 6 milioane de lei (1,3 mil. euro).

Din cele 1.000 de animale circa 400 produc lapte, având o producţie zilnică 10-11 mii de litri de lapte pe zi pe care ferma îl vinde către Danone şi către alţi procesatori mai mici. Pe cele 1.000 de hectare cultivă furaje cum ar fi porumb, orz, lucernă.

·  Alexandru Gheorghe, Proprietar, Somalex

Alexandru Gheorghe, 65 de ani, proprietarul companiei Somalex, care cul­tivă cereale pe o suprafaţă de 3.300 de hectare în Ialomiţa şi Călăraşi. Compania Somalex a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de circa 24 mil. lei (5,3 mil. euro) în creştere cu circa 30% faţă de anul precedent, înregistrând un profit de 9,6 mil. lei, rezultate obţinute cu ajutorul a 36 de angajaţi.

 

12.00 – 12.15 Coffee break

 

12.00 – 14.00 Panel 2

·  Eugenia Dragnea, Director Executiv, Liga Asociatiilor Producătorilor Agricoli din Romania – LAPAR

LAPAR, este o federaţie la nivel naţional, constituit„ prin asocierea, liber consimţită, a asociaţiilor profesionale teritoriale ale producătorilor agricoli din din agricultură.

 

·  George Bădescu, Director executiv, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România, AMRCR

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) a fost creată în anul 2003, la iniţiativa unui grup de manageri de firme de comerţ româneşti şi internaţionale şi este o asociaţie profesională care reprezintă interesele industriei de retail din România la nivel european, în principal, dar nu exclusiv, prin intermediul EuroCommerce şi Central European Commerce Council.

·  Călin Pop Director Naţional de Vânzari, Azomureş

Producătorul de îngrăşăminte Azomureş este deţinut de grupul elveţian Ameropa şi vinde circa două treimi din ce produce către fermele de pe piaţa locală. În cadrul evenimentului vor prezenta detalii despre gama de îngrăşăminte şi fertilizatori.

·  Remus Craciun, Director General, Ecopack

Ecopack estimează pentru acest an afaceri totale de peste 117 mil. lei, în uşoară creştere faţă de anul trecut. În portofoliul Ecopack se regăsesc companii din mai multe industrii, însă cea mai mare parte a ambalajelor fabricate la Ghimbav (65%) ajung la clienţi din industria bunurilor de consum.

Printre subiectele discutate în cadrul conferinţei se numără: care este cerinţa pentru ambalaje când vine vorba de exportul de legume şi fructe româneşti pe pieţele vest-europene alături de ce modalitate este utilizată de a duce produsele proaspete de la producător la client şi care sunt exigenţele care se impun cu privire la ambalaje.

· Dan Trifu, Vice-preşedinte, Vel Pitar

Anul trecut, compania Vel Pitar a avut o cifră de afaceri de 333 mil. lei, în creştere cu 9% faţă de anul precedent. Însă, profitul companiei s-a redus până la circa 280.000 de lei. Din grupul Vel Pitar mai fac parte şi companiile Şapte Spice (morărit) şi VP Magassin (retail), iar împreună cu societatea Vel Pitar au avut afaceri cumulate de peste 560 mil. lei. Anul acesta, Vel Pitar, controlat de fondul de investiţii Broadhurst, a cumpărat fabrica de pâine Spicul din localitatea Rudeni, judeţul Ilfov, o afacere cu o istorie de 160 de ani, controlată până nu demult de omul de afaceri Gheorghe Ilie.

·  Cristian Popescu Avocat Asociat, Popoviciu Niţu Stoica & Asociaţii

Începând cu acest an, Cristian Popescu este noul avocat asociat al firmei de avocatură Popovici Nitu Stoica & Asociaţii. Aria de specializare a noului avocat vizează proiecte de agrobusiness, în special achiziţii de terenuri, dezvoltări de ferme şi finanţări.

 

14.00  – 15.00 Business Lunch