Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTNER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PRINCIPAL
Share event
DESPRE EVENIMENT

ZF Agrobusiness

Agricultura, o piaţă cu afaceri de aproape 18 miliarde de euro a fost afectată desecetă anul acesta, însa anul viitor poate readuce creşterile susţinute de noi sisteme de irigaţii, subvenţii şi accesarea fondurilor europene.
 
Fermierii romani sunt pe locul şase la rata medie a profitului brut obţinut din agricultură în Uniunea Europeană, deşi sunt printre cei mai puţini productivi. Un hectar de teren aduce încasari de 2.000 de euro şi profit brut de 860 euro. Banii plasaţi în agricultură se întorc în mai puţin de cinci ani în conturile investitorilor, în timp ce în alte domenii primii cinci ani sunt de piedere.
 
În următorii şase ani, Uniunea Europeană va finanţa economia romanească cu 19 mld euro, iar primele proiecte de investiţii în agricultură au demarat în acest acest an.
 
Fondurile vor fi utilizate de fermieri pentru a achiziţiona noi utilaje şi pentru a construi silozuri, alăturide sisteme de irigaţii şi fabrici de procesare alimentară.
 
Miza investiţiilor o reprezintă cresterea productivitatii şi profitabilităţii fermelor prin trecerea de la vânzări directe de cereale sau animale vii la produse procesate cu valoare adaugată.