Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PRINCIPAL PARTENER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER PRINCIPAL PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER PRINCIPAL PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER PRINCIPAL PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE
Share event
DESPRE EVENIMENT

ZF ESG Summit 2022: ESG, pilonul dezvoltării sustenabile

Sustenabilitatea este un subiect prezent pe agenda tuturor marilor companii, integrarea principiilor de mediu, sociale şi  de guvernanţă corporativă (ESG) va reprezenta o  prioritate în luarea deciziilor de business, în linie cu cerinţele legislaţiei europene.

Acest  nou concept ce pune în centrul activităţii companiilor problemele de mediu, sociale şi de guvernanţă devine noul trend în business. Companiile vor trebui să se raporteze la schimbările climatice, să contribuie la un mediu mai curat prin energie şi transport verde, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii. Politicile ESG vor deveni parte integrantă a procesului de luare a deciziilor, a planificării dar şi a proceselor de raportare.

Preocuparea pentru sustenabilitate şi dezvoltare durabilă este din ce în ce mai vizibilă în rândul unor bănci, companii imobiliare sau firme de transport de pe piaţa locală.

Marile corporaţii încep să dezvolte proiecte pentru a se alinia la criteriile impuse de noua paradigmă de responsabilitate socială ESG. Mai mult, în unele corporaţii a apărut deja un job nou, de chief sustainability officer (CSO), în timp ce alte companii urmează să implementeze noi poziţii pentru a asigura dezvoltarea în raport cu  politicile de responsabilitate.

Cum facem tranziţia spre o economie sustenabilă: trecerea la energie regenerabilă şi transport verde? Cum se reflectă trendul global ESG (environmental, social, governance) în marile corporaţii de pe plan local? Cum poate influenţa strategia de sustenabilitate evoluţia pe piaţa de capital a unei companii? Ce proiecte de sustenabilitate implementează băncile, dezvoltatorii imobiliari, transportatorii şI alte mari corporaţii? Acestea sunt doar  câteva îngtrebări la care vom afla răspunsurile în cadrul summit-ul ZF ESG.

Aplicarea criteriilor ESG reprezintă un factor de diferenţiere, ce aduce avantaje pe termen lung dar şi care va asigura dezvoltarea durabilă.  Iniţiativele pe curentul ESG vor deveni parte a procesului de selecţie a investiţiilor iar în procesele de evaluare a unei tranzacţii vor cântări  şi indicatorii ce ţin de perfomanţele non-financiare.

Companiile trebuie să caute soluţii inovatoare,  care să răspundă provocărilor legate de reducerea amprentei de carbon asupra mediului, tranziţiei la energie regenerabilă şi transport verde. Creşterea sustenabilă pe termen lung ţine de adaptarea modelelor de afaceri şi a modalităţii de lucru la ESG .

Politicile de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG) vor intra pe agenda marilor investitori, care pe lângă performanţa financiară vor cuantifica şi impactul larg pe care business-ul îl are asupra societăţii şi mediului. Acest indicator de performanţă non-financiară va deveni noul pilon pentru dezvoltare durabilă.

 

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali