Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER GOLD PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER SILVER
Share event
DESPRE EVENIMENT

ZF High-Tech Innovation Summit, ediţia 5. Care sunt polii inovaţiei din România? 

 

 

În ciuda succesului remarcabil la nivel global al unor companii de tehnologie fondate de antreprenori locali, numărul acestora rămâne limitat iar România ocupă ultimul loc din Uniunea Europeană la capitolul inovare, conform celui mai recent clasament european care analizează acest sector, realizat de Eurostat - cu progrese minore faţă de anii precedenţi.

 

Printre principalele probleme ale României, conform acestui raport, sunt nivelul educaţiei populaţiei, inovaţiile din procesele de business folosite de IMM-uri şi numărul de IMM-uri inovative care au colaborări cu alte entităţi. În raport cu anul 2022, cele mai mai mari scăderi de performanţă au fost înregistrate, conform aceleiaşi surse, la capitole precum: finanţarea start-up-urilor de către fonduri de capital de risc, dezvoltarea de tehnologii prietenoase cu mediul şi vânzarea de produse inovative.

 

Documentul mai arată că, în continuare, operatorii de servicii de comunicaţii rămân de ani de zile unii dintre principalii contributori la susţinerea inovaţiei din România, prin extinderea acoperirii pentru reţelele de internet de mare viteză, fără de care nu se poate vorbi de un mediu favorabil inovaţiei.

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali