Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER GOLD PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER SILVER
Share event
DESPRE EVENIMENT

ZF High-Tech Innovation Summit 2023

ZF High-Tech Innovation Summit, ediţia 5. Care sunt polii inovaţiei din România? 

 

 

În ciuda succesului remarcabil la nivel global al unor companii de tehnologie fondate de antreprenori locali, numărul acestora rămâne limitat iar România ocupă ultimul loc din Uniunea Europeană la capitolul inovare, conform celui mai recent clasament european care analizează acest sector, realizat de Eurostat - cu progrese minore faţă de anii precedenţi.

 

Printre principalele probleme ale României, conform acestui raport, sunt nivelul educaţiei populaţiei, inovaţiile din procesele de business folosite de IMM-uri şi numărul de IMM-uri inovative care au colaborări cu alte entităţi. În raport cu anul 2022, cele mai mai mari scăderi de performanţă au fost înregistrate, conform aceleiaşi surse, la capitole precum: finanţarea start-up-urilor de către fonduri de capital de risc, dezvoltarea de tehnologii prietenoase cu mediul şi vânzarea de produse inovative.

 

Documentul mai arată că, în continuare, operatorii de servicii de comunicaţii rămân de ani de zile unii dintre principalii contributori la susţinerea inovaţiei din România, prin extinderea acoperirii pentru reţelele de internet de mare viteză, fără de care nu se poate vorbi de un mediu favorabil inovaţiei.

 

Pornind de la datele din cel mai recent raport privind inovaţia la nivel european, ne propunem ca în cadrul ediţiei cu numărul 5 să analizăm aceste date şi să identificăm care sunt polii inovaţiei din România şi modul în care dezvoltarea acestora ar putea fi accelerată.

 

Inovaţia este o necesitate imperativă într-o eră a schimbării rapide. Aceasta impulsionează creşterea economică, stimulează dezvoltarea durabilă şi ne pregăteşte pentru provocările viitorului astfel că High Tech Innovation Summit îşi propune să ofere o platformă pentru a explora, a învăţa şi a colabora pentru a stimula inovaţia.

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali