.
-
Ministrul Economiei,
-
Consilier CEO, Grupul ROMPETROL
Dl. Titov Buzescu este Consilier al Directorului General al Grupului Rompetrol contribuind la dezvoltarea activitatii de retail si marketing, domeniul in care are o experienta de peste 15 ani.In cadrul Grupului Rompetrol, Titov Buzescu a condus in ultimii 5 ani activitatea de servicii industriale si pe cea de retail a companiei, in calitate de Vicepresedinte.
-
CEO, OMV Petrom
.
-
Preşedinte & CEO, ENGIE România
Eric Stab ocupă funcţia de Presedinte & CEO al ENGIE Romania. Este Preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini şi membru al Comitetului Director din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.
După mai multe posturi de management deţinute în Germania, Eric Stab a fost, între altele, Director al Diviziei de vânzari gaze în Europa a Grupului Gaz de France, devenind ulterior CEO al filialei de furnizare de energie şi producţie de electricitate a Grupului Gaz de France din Marea Britanie.
El a urmat un Master în Management la ESCP Europe din Paris şi a absolvit Programul Executive la Stanford University.
-
CEO, E.ON Romania
Frank Hajdinjak este Directorul General al E.ON Romania, cel mai mare grup de utilitati local, cu un business de circa un miliard de euro cu activitati atat in domeniul gazelor naturale, cat si al energiei electrice. In 1988, Frank Hajdinjak a absolvit Facultatea de Administrare a Afacerilor si s-a angajat in cadrul Ford Motor Company, avand responsabilitati pe zona de accounting, management de proiecte si IT.
In 2009, devine director general al E.ON Romania, odata cu unificarea afacerilor din gaz si energie detinute de gigantul german pe piata locala -
CEO, SOCAR Romania
SOCAR Romania este reprezentanta companiei petroliere si de gaze naturale detinută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), una dintre cele mai bine cotate companii petroliere din lume.
-
CEO, CEZ Romania
Jan Veskrna conduce din 2005 afacerile grupului CEZ in Romania.
Jan Veskrna a terminat studiile tehnice la Brno in 1988 si de atunci a lucrat pe proiecte energetice in toata lumea. Dupa facultate a lucrat pe proiecte de design in Orientul Mijlociu (Iran, Irak, Siria) si in URSS, in industria petrochimica. Din 2005 a venit la Bucuresti si a preluat conducerea celei mai mari companii de distributie de energie, Electrica Oltenia. -
CEO, Enel Romania
Luca D'Agnese a preluat functia de Country Manager si Presedinte al Enel Romania la inceputul anului 2011 si inainte de a veni aici a lucrat in mai multe companii active in domeniul energetic, atat pe partea de producere a electricitatii din surse regenerabile, cat si in ceea ce priveste transportul de energie. Enel a devenit pe piata locala cel mai mare distribuitor privat de energie electrica si este implicat in mai multe proiecte de producere a energiei atat din surse regenerabile, cat si conventionale.
-
CEO, MOL Romania
Kinga Daradics este CEO al MOL Romania, companie prezenta in tara noastra inca din 1995, prin reteaua sa de benzinarii premium plasate in zonele urbane si pe rutele cu trafic intens. MOL Romania inregistreaza performante pozitive si pe segmentele de vanzari destinate companiilor, prin intermediul cardurilor de carburanti si solutiilor en gros. De asemenea, MOL a semnat acorduri de concesiune cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul Romaniei.
Inainte de a fi numita la conducerea MOL Romania, Kinga Daradics a coordonat strategia de dezvoltare a diviziei de carduri de carburanti a Grupului MOL, supervizand activitatea a 11 tari. Kinga Daradics a absolvit Universitatea Babes Bolyai si are o diploma de Executive MBA obtinuta la Universitatea Sheffield, din Marea Britanie. -
Inginer Sef, Departament Tranzactii Energie Electrica, Nuclearelectrica
.
-
Preşedinte, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE)
Niculae Havrileţ ocupă de la jumătatea anului 2012 funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), instituţia care practic veghează asupra funcţionării pieţelor de energie şi de gaze naturale din România.
Este absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj şi al universităţii Ecologice din Bucureşti. A lucrat mai mulţi ani în cadrul unor companii precum Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, sau fostul Distrigaz.
-
Regional Sales Manager, AB Energy Romania
Grupul AB, prezent in Romania din anul 2009, a fost fondat in anul 1981 de catre Angelo Baronchelli si este prezent in 13 tari (Italia, Romania, Spania, Polonia, Serbia, Croatia, Franta, Austria, Olanda, Cehia, Marea Britanie, Brazilia si Canada). Principalele linii de business sunt solutiile de eficienta energetica prin cogenerarea pe baza de gaze naturale (gaz metan) pentru zona industriala, energie regenerabila prin cogenerarea pe baza de biogaz pentru zona agricola (prin folosirea reziduurilor agricole si/sau zootehnice) si urbana (prin utilizarea deseurilor municipale). Echipa din Romania, responsabila si pentru dezvoltarea pietei din Bulgaria, a reusit pana in prezent instalarea a 20 statii de cogenerare, dintre care 18 pe baza de gaze asociate de sonda, una pe biogaz si una pe gaze naturale. Anul 2013 a insemnat demararea proiectelor si in Bulgaria unde a fost dezvoltat un prim proiect cu o putere instalata de 1 MW.
-
chairman of the board, EnergoBit
.
-
Head of Research of the Fast Modeling Updating Department, Statoil S.A.
A absolvit Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti si detine un doctorat in Matematica Aplicata in cadrul Universitatii de Tehnologie din Delf
Din anul 2006 a lucrat pentru Institutului National de Cercetare Aplicata al Olandei, Departamentului de Energie. A ocupat functia de Senior Researcher in cadrul mai multor proiecte impreuna cu companii ca: Petrobras, ENI, Statoil, Shell, precum si in consortiile de cercetare: Advanced Energy (AEC), System Approach Petroleum Production(ISAPP). Incepand cu Februarie 2013 detine functia Head of Research of the Fast Modeling Updating Department in cadrul companiei Statoil SA. -
Country Manager pentru Romania, Chevron Upstream Europe
-
Director Divizie "Energy Fossil Generation, Wind Power, Solar&Hydro and Power Transmission", Siemens SRL
Dr. Petru Ruset este din 2007 Directorul Diviziei "Energy Fossil Generation, Wind Power, Solar&Hydro and Power Transmission" din cadrul Sectorului Energy al companiei Siemens SRL. Incepand cu anul 2009, Dr. Ruset a preluat rolul de speaker al Sectorului Energy din cadrul companiei Siemens SRL. Experienta sa profesionala, in domeniul energiei numara peste 20 de ani de activitate , in cadrul unor companii importante din domeniu precum RENEL Deva, SMART Timisoara.
-
Director General, ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited
-
CEO, Azomures
Cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul industrial, Mihai Aniţei este CEO al Azomureş, cel mai important producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România, din iunie 2012. Anterior ocupării acestei funcţii, Mihai Aniţei a activat pe poziţii similare în companii din domeniul producţiei de ambalaje, zahăr, oţel şi sticlă. De profesie inginer, Mihai Aniţei este absolvent al unui curs MBA - The Open University. Din poziţia de CEO al Azomureş, Mihai Aniţei şi-a propus ca în următorii ani să crească livrările de îngrăşăminte pentru agricultura românească şi să gestioneze planul de modernizare a instalaţiilor de producere a fertilizanţilor de pe platforma de la Tîrgu Mureş.
-
Directorul Directiei de Energie, Ministerul Economiei
-
Director Divizia Energie Verde, Electroalfa
George Ciubotaru este licentiat in administrarea afacerii la Boston University (USA), School of Management si conduce divizia Energie Verde a grupului de firme Electroalfa. Divizia gestioneaza proiecte care vizeaza productia energiei din surse regenerabile.
-
general manager, 4P Renewables
.
-
CEO si Proprietar, Electrogrup
.
-
Director General Adjunct, Transelectrica
.
-
CEO, Smart Group
Domnul Demirdag este presedintele Camerei de Comert turco-bulgare si a primit cetatenia bulgara datorita contributiilor sale la economia Bulgariei. Momentan dl. Demirdag este implicat in extinderea afacerilor Smart Group in zona Peninsulei Balcanice, avand construite deja mai multe proiecte de parcuri fotovoltaice ce insumeaza peste 40MWp instalati in Bulgaria, Grecia, Turcia, Romania.
-
Senior Adviser, PwC Romania
Vasile Iuga s-a alăturat PwC România la momentul înfiinţării firmei, în anul 1991. A devenit Partener în 1997 şi, începând cu anul 2004, este Country Managing Partner pentru România, având în subordine peste 650 de angajaţi în cinci birouri la nivel naţional. În 2008, Vasile Iuga a fost numit Managing Partner al PwC pentru Europa de Sud-Est (SEE - regiune care acoperă 9 ţări, cu peste 1.200 de angajaţi), din 2005 fiind şi membru al Consiliului Director al PwC pentru Europa Centrală şi de Est (CEE - regiune care include 30 de ţări, cu peste 7.500 angajaţi).
Este unul dintre cei mai respectaţi consultanţi din România, având o experienţă complexă de peste 21 de ani în domeniul implementării standardelor internaţionale de raportare financiară a auditului financiar, evaluării şi restructurării afacerilor, în preluări, fuzionări, achiziţii de business, privatizări şi consultanţă strategică.
A absolvit Facultatea de Aeronautică din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti. Ulterior, a urmat cursuri de pregătire în cadrul programelor executive ale Harvard Business School, INSEAD şi IMD Business School. Vasile Iuga este co-autorul primei cărţi româneşti despre strategii în management – Formule de succes pentru următorul deceniu - publicată în 2011, iar în 2012 a primit titlul de Profesor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
-
Chairman, Bulgarian School of Politics, Adviser, European Climate Foundation,
Julian Popov este Preşedintele Şcolii de Politică Bulgare, Directorul Executiv si Fondator al New Bulgarian University, preşedintele Fundaţiei Elizabeth Kostova şi membru al consiliului de administraţie al New Bulgarian University şi a Universitatii Americană din Bulgaria. Din anul 2008 Julian a fost reţinut de către Fundaţia Europeană pentru a consiliere cu privire la politicile emisiilor de carbon reduse şi de comunicare strategica din Europa Centrală şi de Est. Julian are o vasta experienta in consultanta si management de proiect in domeniile educaţiei, mediului, organizaţiilor de caritate şi afacerilor publice cu o gamă largă de clienţi, inclusiv Comisia Europeană, Banca Europeană pentru Reconstrucţie and Dezvoltare, Consiliul Europei, CEE Trust şi Fundatia Open Society. Este autorul a două cărţi şi comentator asupra afacerilor curente în mass-media bulgară şi internaţională. Julian locuieste in Londra impreuna cu sotia si cei doi fii ai sai.
-
Directorul Departamentului de Strategii Energetice si de Mediu, ISPE
.