.
-
Ministrul Economiei,
-
Vicepresedinte, KMG International
.
-
Preşedinte & CEO, ENGIE România
Eric Stab ocupă funcţia de Presedinte & CEO al ENGIE Romania. Este Preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini şi membru al Comitetului Director din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.
După mai multe posturi de management deţinute în Germania, Eric Stab a fost, între altele, Director al Diviziei de vânzari gaze în Europa a Grupului Gaz de France, devenind ulterior CEO al filialei de furnizare de energie şi producţie de electricitate a Grupului Gaz de France din Marea Britanie.
El a urmat un Master în Management la ESCP Europe din Paris şi a absolvit Programul Executive la Stanford University.
-
CEO, OMV Petrom
.
-
CEO, MOL Romania
Kinga Daradics este CEO al MOL Romania, companie prezenta in tara noastra inca din 1995, prin reteaua sa de benzinarii premium plasate in zonele urbane si pe rutele cu trafic intens. MOL Romania inregistreaza performante pozitive si pe segmentele de vanzari destinate companiilor, prin intermediul cardurilor de carburanti si solutiilor en gros. De asemenea, MOL a semnat acorduri de concesiune cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul Romaniei.
Inainte de a fi numita la conducerea MOL Romania, Kinga Daradics a coordonat strategia de dezvoltare a diviziei de carduri de carburanti a Grupului MOL, supervizand activitatea a 11 tari. Kinga Daradics a absolvit Universitatea Babes Bolyai si are o diploma de Executive MBA obtinuta la Universitatea Sheffield, din Marea Britanie. -
Managing Director, Marsh Energy
Guy s-a alăturat echipei Marsh în 2008 şi este responsabil de dezvoltare în cadrul diviziei dedicate industriei energetice. El are peste 30 de ani experienţă în industrie şi în acest răstimp a ajuns să cunoască aproape toate ţările din Europa, America Latină, Asia şi Orientul Mijlociu.
Si-a început cariera în asigurări la Paris în cadrul companiei Royal Insurance. În 1982 s-a mutat la Londra alăturându-se brokerului londonez Sedgwick şi a ales să se specializeze in managementul riscurilor aferente proprietăţilor Onshore. 1989 este anul când Guy se mută la un alt broker londonez, Willis, unde a ocupat mai multe funcţii printre care şi cea de Preşedinte al diviziei Energy şi Managing Director pentru Pieţe Globale.
El este acum localizat în Dubai care este unul dintre cele mai dinamice puncte din reţeaua Marsh Energy.
A fost speaker sau moderator la un mare număr de conferinţe precum Fides în America Latină, Ferm în Europa şi coordoneaza conferinţa National Oil Companies Conference din Dubai.
-
CEO, Azomures
Cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul industrial, Mihai Aniţei este CEO al Azomureş, cel mai important producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România, din iunie 2012. Anterior ocupării acestei funcţii, Mihai Aniţei a activat pe poziţii similare în companii din domeniul producţiei de ambalaje, zahăr, oţel şi sticlă. De profesie inginer, Mihai Aniţei este absolvent al unui curs MBA - The Open University. Din poziţia de CEO al Azomureş, Mihai Aniţei şi-a propus ca în următorii ani să crească livrările de îngrăşăminte pentru agricultura românească şi să gestioneze planul de modernizare a instalaţiilor de producere a fertilizanţilor de pe platforma de la Tîrgu Mureş.
-
Regional Sales Manager, AB Energy Romania
Grupul AB, prezent in Romania din anul 2009, a fost fondat in anul 1981 de catre Angelo Baronchelli si este prezent in 13 tari (Italia, Romania, Spania, Polonia, Serbia, Croatia, Franta, Austria, Olanda, Cehia, Marea Britanie, Brazilia si Canada). Principalele linii de business sunt solutiile de eficienta energetica prin cogenerarea pe baza de gaze naturale (gaz metan) pentru zona industriala, energie regenerabila prin cogenerarea pe baza de biogaz pentru zona agricola (prin folosirea reziduurilor agricole si/sau zootehnice) si urbana (prin utilizarea deseurilor municipale). Echipa din Romania, responsabila si pentru dezvoltarea pietei din Bulgaria, a reusit pana in prezent instalarea a 20 statii de cogenerare, dintre care 18 pe baza de gaze asociate de sonda, una pe biogaz si una pe gaze naturale. Anul 2013 a insemnat demararea proiectelor si in Bulgaria unde a fost dezvoltat un prim proiect cu o putere instalata de 1 MW.
-
General Manager, Nuclearelectrica
Daniela Lulache a preluat conducerea Nuclearelectrica, firma care asigura 20% din energia de care are nevoie de Romania prin cele doua reactoare nucleare de la Cernavoda, la jumatatea anului 2013. In perioada 2008-2009, Daniela Lulache a fost directorul general al Fondului Proprietatea. Printre alte functii ocupate de-a lungul carierei se numara cea de managing partner la Eqvon Finance, o companie de consultanta in afaceri pe care a infiintat-o dupa plecarea de la FP. Lulache a mai lucrat in cadrul Raiffeisen Bank, in functia de director al directiei de restructurari de credite si recuperari, precum si in cadrul AVAB.
-
Presedinte, Consiliului de Supraveghere Hidroelectrica
-
Director General, Complexul Energetic Oltenia
Laurenţiu Ciurel conduce de la finalul anului 2012 Complexul Energetic Oltenia, structură care combină marile termocentrale din bazinul Olteniei cu minele de cărbuni ale fostei SNLO. Ciurel are o experienţă de peste 30 de ani în sectorul energiei termo. Este absolvent al Institutului Politehnic Traian Vuia din Timişoara, Facultatea de Mecanică Maşini Termice.Complexul Energetic Oltenia deţine o cotă de peste 20% din producţia de energie a României şi are peste 18.000 de angajaţi, majoritatea în divizia de minerit a companiei. Potrivit celor mai recente infomaţii de la Ministerul Finanţelor, Complexul Energetic Oltenia a terminat anul 2013 cu o cifră de afaceri de peste 2,6 miliarde de lei şi un profit net de 4,5 milioane de lei. Planul statului român privind această companie este listarea la Bursă, după aplicarea unui plan de reorganizare.
-
Director General, Transgaz
-
Director General, Transelectrica
-
CEO, Enel Romania
Luca D'Agnese a preluat functia de Country Manager si Presedinte al Enel Romania la inceputul anului 2011 si inainte de a veni aici a lucrat in mai multe companii active in domeniul energetic, atat pe partea de producere a electricitatii din surse regenerabile, cat si in ceea ce priveste transportul de energie. Enel a devenit pe piata locala cel mai mare distribuitor privat de energie electrica si este implicat in mai multe proiecte de producere a energiei atat din surse regenerabile, cat si conventionale.
-
Senior Adviser, PwC Romania
Vasile Iuga s-a alăturat PwC România la momentul înfiinţării firmei, în anul 1991. A devenit Partener în 1997 şi, începând cu anul 2004, este Country Managing Partner pentru România, având în subordine peste 650 de angajaţi în cinci birouri la nivel naţional. În 2008, Vasile Iuga a fost numit Managing Partner al PwC pentru Europa de Sud-Est (SEE - regiune care acoperă 9 ţări, cu peste 1.200 de angajaţi), din 2005 fiind şi membru al Consiliului Director al PwC pentru Europa Centrală şi de Est (CEE - regiune care include 30 de ţări, cu peste 7.500 angajaţi).
Este unul dintre cei mai respectaţi consultanţi din România, având o experienţă complexă de peste 21 de ani în domeniul implementării standardelor internaţionale de raportare financiară a auditului financiar, evaluării şi restructurării afacerilor, în preluări, fuzionări, achiziţii de business, privatizări şi consultanţă strategică.
A absolvit Facultatea de Aeronautică din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti. Ulterior, a urmat cursuri de pregătire în cadrul programelor executive ale Harvard Business School, INSEAD şi IMD Business School. Vasile Iuga este co-autorul primei cărţi româneşti despre strategii în management – Formule de succes pentru următorul deceniu - publicată în 2011, iar în 2012 a primit titlul de Profesor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
-
CEO, TotalSoft
Liviu Drăgan este fondatorul TotalSoft, cel mai important producător de software de business local, companie aflată de 4 ani în fruntea furnizorilor de soluţii ERP din România. Aflat la conducerea companiei de la înfiinţarea sa, în anul 1994, Drăgan a devenit una dintre personalităţile marcante ale industriei IT româneşti, un puternic susţinător al produselor software proprietate intelectuală şi al specialiştilor români.
Liviu Drăgan este creatorul a două dintre cele mai puternice branduri IT româneşti, TotalSoft şi Charisma, mărci care reprezintă o importantă carte de vizită pentru industria autohtonă de software în 28 ţări, pe 4 continente.TotalSoft este singurul producător român de software care a investit într-o soluţie pentru companiile din agricultură, printre clienţii săi numărându-se TCE3 Brazi, Maria Trading, Carmistin, Avicarvil, Rodbun, Canah International sau Cicalex.
În calitate de membru fondator şi de Preşedinte al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (perioada 2005-2011), Liviu s-a implicat activ în promovarea industriei IT româneşti. Este cel care a introdus conceptul de management de proiect în România (prin sistemul Primavera) şi a contribuit la crearea celei mai mari aplicaţii de e-procurement la nivel european (www.e-licitatie.ro).
-
Director General, ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited
-
Presedinte Consiliul de Administratie, ALRO
Marian Năstase a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE şi deţine o diplomă INSEAD aferentă membrilor Consiliului de Administraţie.
Cu o experienţă vastă în domeniul consultanţei financiare şi în sectorul energiei, s-a alăturat companiei ALRO în anul 2002 în funcţia de Director Executiv, fiind responsabil de activităţile financiare ale acesteia. Ulterior, a fost numit Country Manager România, iar în prezent mandatul său acoperă toate activităţile grupului din ţară în ceea ce priveşte aluminiul, gazele naturale şi sectorul energiei electrice.
Este un membru activ al pieţei de capital şi un susţinător al iniţiativelor prin care România se poate alinia celor mai bune practici la nivelul Uniunii Europene, inclusiv al Pactului Ecologic European şi este recunoscut pentru calităţile sale de leadership în domeniul în care activează.
Sub conducerea lui, compania a reuşit să devină unul dintre principalii jucători în industria aluminiului din Europa şi i-a creat premisele unui jucător-cheie în aria sustenabilităţii, având în vedere schimbările majore din acest domeniu.
-
Membru al Directoratului si Director Afaceri Corporatiste, CEZ Romania
Adrian Borotea s-a alaturat Grupului CEZ in Romania in 2006, dupa ce anterior a ocupat pozitii de vice-presedinte si consilier prezidential in cadrul ANRE. Fiind absolvent de MBA la Pittsburgh University si pe fondul educatiei cu specific tehnic, a coordonat activitatea Directiei Afaceri Corporatiste din cadrul Grupului CEZ in Romania in ultimii 8 ani, unele dintre momentele cheie incluzand proiectul unbundling, negocierea tarifelor, liberalizarea pietei. Din anul 2010, el este, de asemenea, membru al Directoratelor CEZ Romania si CEZ Distributie.
-
Head of Energy & Natural Resources Practice, Biris Goran SPARL
Dana Dunel Stancu conduce practica în domeniul energiei şi resurselor naturale din cadrul Biriş Goran. Dana şi-a concentrat activitatea exclusiv pe sectorul energetic încă din anul 2002 şi este recunoscută pe piaţa românească pentru expertiza sa în domeniu.Dana a fost implicată în proiecte pentru elaborarea normelor de funcţionare pentru pieţele de energie electrică centralizate, in tranzactii privind energia electrica, gazele naturale si lichefiate si produsele petroliere, a acordat asistenţă unor clienţi importanţi pentru reabilitarea şi modernizarea centralelor electrice şi în proiecte de tip greenfield şi brownfield in domeniul cogenerarii de mare capacitate. Practica sa în acest domeniu se axează de asemenea pe surse regenerabile, cum ar fi proiecte ce vizează energia hidraulică, energia eoliană, energia solară şi biomasa.Dana are o bună cunoaştere a reglementărilor şi oportunităţilor comerciale practice, precum şi a restricţiilor din domeniu. Pe lângă domeniul energiei electrice, Dana a lucrat pentru numeroşi clienţi care activează în sectorul petrolului şi gazelor naturale şi are experienţă în negocierea, încheierea şi derularea contractelor comerciale, precum şi în aspecte legate de guvernanţa corporativă, litigii şi arbitraj, dar şi în aspecte de natură reglementară.Dana este specialist în contracte de comercializare şi furnizare de electricitate, inclusiv a celor cadru publicate de Federaţia Europeană a Furnizorilor de Energie Electrică (EFET) şi, de asemenea, este specialist în managementul de proiect, calificare acordată de Open University - Marea Britanie. Experienţa pe care Dana o are pe piaţa românească de avocatură este unică şi consolidează experienţa anterioară a firmei Biriş Goran în domeniul energetic.
-
Chief Executive Officer, ArcelorMittal Galati
-
Director General, Romgaz
„Inginer de profesie, dupa absolvirea Institutului de Petrol si Gaze din Ploiesti, am inceput activitatea in domeniul gazelor naturale in anul 1985, in cadrul Schelei de Foraj Tg. Mures, unde am ocupat succesiv functiile de inginer, sef de sectie si director tehnic pana in anul 2001. Intre anii 2001-2002 am fost sef serviciu dezvoltare in Regia Autonoma Romgaz. Ulterior, intre 2002 si 2013, am activat in domeniul distributiei gazelor naturale, ocupand urmatoarele functii de conducere: Director Dezvoltare (Distrigaz Nord SA), Director General (Distrigaz Nord SA), Director General Adjunct si Director General (EON Gaz Romania), Director General (EON Gaz Distributie) si Director General (EON Moldova Distributie). In prezent sunt membru in Consiliul de Administratie si director general al companiei Romgaz.”
-
Downstream Executive Director, Deputy CEO, NIS Petrol
Cu o vastă experienţă de peste 20 de ani în domeniul petrolier, Ileana Sorina Bălţatu s-a alăturat echipei NIS Petrol România la sfârşitul anului trecut. Anterior, a ocupat poziţii cheie precum: cea de General Manager şi Retail Sales Manager la Shell România, Retail Manager la Mol România şi Head of Retail la Slovnaft Slovacia şi Republica Cehă. Angajamentul asumat la preluarea actualei poziţii vizează implementarea obiectivelor strategice de extindere regională ale NIS, prin dezvoltarea în România a reţelei de staţii distribuţie carburanţi sub brandul GAZPROM. NIS Petrol a intrat pe piaţa românească la sfârşitul anului 2011 şi îşi desfăşoară activitatea pe două direcţii principale: explorarea şi exploatarea de petrol şi gaze naturale, precum şi, vânzarea şi distribuţia de produse petroliere.
-
Vicepreşedinte, Conpirom