Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PRINCIPAL PARTENER PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

ZF Reindustrializarea României 2023

Industria României a început al patrulea an care se anunţă greu, cu indicatorii de producţie în scădere. Încă dinainte de pandemie, industria a intrat în recesiune şi ruperea lanţurilor de aprovizionare din pandemie a tras  şi mai tare în jos un sector care deja se contracta.

Criza energiei a fost însă, cel puţin pentru industria mare a României, cea mai puternică lovitură din ultimii ani. cu preţuri uriaşe sau pur şi simplu lipsă de energie. Astfel, au fost închise capacităţi de producţie în siderurgie, industria aluminiului sau industria chimică.

Războiul din Ucraina a agravat criza energetică şi a aruncat în aer preţurile la energie. Peste toate acestea, s-a adăugat embargoul european pentru unele mărfuri din care provin din Rusia, ceea ce a făcut ca piaţa europeană să fie inundată de produse din Turcia sau Asia, mai ieftine decât produsele care sunt produse în România.

În tot acest context complicat, Ziarul Financiar, liderul presei de business din România, îşi propune să aducă la masa discuţiilor toţi actorii implicaţi în industria României şi să dezbată probleme şi soluţiile crizei actuale.

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali