Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER BRONZE PARTNER PARTNER PARTNER PARTNER BRONZE PARTNER
Parteneri suport
Share event
DESPRE EVENIMENT

Dilemele HR-ului in vremuri turbulente

Ziarul Financiar va multumeste pentru participarea la HR Conference 2013!

Ziarul Financiar a organizat cea de-a 8-a editie a HR Conference, un eveniment care a conturat cele mai noi tendinte in domeniul resurselor umane.

HR Conference este locul in care managerii, directorii de resurse umane din marile companii locale, trainerii, consultantii si headhunterii se intalnesc pentru a cauta solutii pentru dilemele pe care le au in managementul oamenilor.

Doua sesiuni plenare si doua workshop-uri - aceasta este structura HR Conference 2013, iar ideile cu care vor pleca specialistii preocupati de domeniul resurselor umane sunt punctul de pornire pentru a avea in companie angajati mai motivati, mai performanti si cu o dorinta de a se dezvolta mai mare.


HR Conference 2013: Dilemele HR-ului in vremuri turbulente

Anii de criza au dus la o stabilizare a efectivelor de personal din companii, iar oportunitatile de crestere in cariera s-au cam restrans pentru angajatii fideli.

Performanta si potentialul - cei doi indicatori folositi la evaluarea angajatilor - au conturat parametrii unor organizatii sanatoase din punctul de vedere al resurselor umane. Insa metodele traditionale de motivare a angajatilor performanti si a celor care au dorinta de invatare nu mai functioneaza la fel de bine intr-un context economic dificil si in companii in care business-ul este stabilizat.
Marea dilema a oamenilor din departamentele de resurse umane a devenit astfel gasirea unor noi metode de motivare si reconfigurarea planurilor de cariera pentru angajatii care sunt fie high- performeri, fie high-potentials.

O alta dilema a celor care se ocupa de managementul oamenilor din companii este retentia tinerilor talentati in companii fara a le putea oferi cresteri salariale semnificative sau promovari.

Cei care s-au angajat in ultimii ani au ramas "blocati" in pozitii de entry- level. In acest context, tinerii se vad nevoiti sa incerce sa plece din tara, sa acopere golurile de pe piata muncii din state precum Germania sau Marea Britanie, chiar daca sunt supracalificati pentru joburile pe care le accepta.

Retentia tinerilor talentati in tara a devenit astfel un <must have> in politicile de resurse umane ale marilor companii, care trebuie sa isi adapteze produsele si serviciile la nevoile de pe piata, dar nu pot face acest lucru fara a avea angajati de toate varstele in companie.

Parteneri media