Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

Industria asigurarilor intre cresterea afacerilor si revenirea pe profit

Ziarul Financiar va multumeste pentru participarea la conferinta "Industria asigurarilor intre cresterea afacerilor si revenirea pe profit"!

Industria asigurarilor s-a oprit din scadere în 2012, dupa doi ani în care sute de milioane de euro s-au evaporat din piata, dar întrebarea momentului ramane: cum pot asiguratorii sa recupereze pierderile din ultimii ani si sa ajunga din nou la cresteri anuale de doua cifre.

Dependenta de sectorul auto a fost resimtita din plin de companiile de asigurari generale, dar au învatat acestea vreo lectie din actuala criza si vor încerca sa-si diversifice mai mult portofoliile si sa vina cu produse mai flexibile si implicit mai atractive pentru clienti?

Criza a fortat pana acum jucatorii din piata sa-si consolideze afacerile prin fuziuni si achizitii. Vom mai vedea asemenea miscari si anul acesta?

O problema importanta pentru asiguratori ramane lipsa de profitabilitate si presiunea actionarilor pentru reducerea pierderilor si trecerea pe plus. Cum poate trece industria asigurarilor de la pierderi de sute de milioane de euro la profit?