Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

La vremuri noi, joburi noi. Şi meserii vechi.

Este un lucru bine ştiut că, în vremuri de creştere economică, piaţa muncii devine o piaţă a ”candidaţilor”, şi nu una a ”angajatorilor”. Dar ce faci, ca angajator, când candidaţii pe care îi cauţi nu sunt angajaţi în sensul clasic al cuvântului? Ei sunt freelanceri/ liber profesionişti, contractori, colaboratori sau au o activitate apărută în urmă cu doar câţiva ani pe piaţă.

Aşa-numita ”gig economy” a transformat piaţa muncii şi a sporit lupta angajatorilor pentru candidaţi şi totodată a creat noi oportunităţi de câştig pentru cei care nu vor un program de lucru de la 9 la 5.

Care sunt joburile viitorului şi cât de adaptabili sunt românii la ele? Cât pot să câştige ”contractorii”, dar şi meseriaşii ale căror competenţe nu pot fi înlocuite de tehnologie?

Acestea sunt doar o parte dintre subiectele pe care Business MAGAZIN, împreună cu platforma de anunţuri OLX, le aduc la masa discuţiilor într-un eveniment organizat pe 25 februarie la Bucureşti pe tema ”La vremuri noi, joburi noi. Şi meserii vechi”.