Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER GOLD SPECIAL PARTNER Innovation Partner Partener PARTENER PRINCIPAL PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER SILVER
Share event
DESPRE EVENIMENT
ZF DIGITAL SUMMIT este evenimentul care reuneşte an de an cei mai importanţi lideri ai industriei de telecom şi hi-tech din România.
 
Criza provocată de pandemia de COVID-19, care a pus sub presiune economia şi societatea în moduri nemaîntâlnite până acum, a arătat că atât administraţia centrală cât şi companiile private se pot mobiliza şi – atunci când sunt cu spatele la zis şi nu au o altă opţiune - pot realiza în câteva zile proiecte de digitalizare care, în unele cazuri, erau amânate de ani de zile din diferite motive. 
 

Această criză a arătat mai clar ca niciodată şi cât de importante sunt IT-ul, tehnologia, conexiunile rapide la internet, aplicaţiile software şi echipamentele de încredere precum şi oamenii care au cunoştinţele necesare să facă sau să-i înveţe pe ceilalţi ca toate aceste lucruri să funcţioneze. IT-ul şi tehnologia, comunicaţiile, au devenit astfel pentru multe companii diferenţa dintre a rezista şi a-şi închide porţile, dintre a fructifica oportunităţile sau doar de a privi cum o fac alţii.

 
Însă tot această perioadă a scos la iveală numeroase probleme pentru România, dintre care unele chiar dramatice - aşa cum este cea a decalajului uriaş între oraşele mari şi bogate şi zona rurală săracă în ceea ce priveşte accesul la servicii de internet de mare viteză şi la echipamente de calcul performante. La o analiză în detaliu se poate observa chiar că sunt oraşe mai mici sau cartiere, zone din oraşe mari unde conexiunea la internet reprezintă o problemă, dincolo de decalajul despre care se discută cel mai des, dintre urban şi rural.
 
De ce contează atât de mult acum conexiunea la internet - şi cea din şcoală, şi cea de acasă, şi cea mobilă? Cu numeroasele restricţii impuse de pandemie funcţionarea şcolilor, a afacerilor, a administraţiei, a firmelor private, accesul la comunicare, la divertisment, la servicii de diferite tipuri este condiţionat de telefoane, tablete şi computere performante şi conexiuni cu adevărat rapide la net. Fără internet de calitate şi un echipament performant nu poate exista educaţie online, angajaţii nu îşi pot face treaba de acasă, nu pot să achite facturi în siguranţă, şamd.
 
Jumătatea de an care s-a scurs de la instaurarea stării de urgenţă a arătat că România se poate mobiliza, că tehnologia, aplicaţiile, telefoanele, tabletele, PC-urile, conexiunile la net pot fi utilizate pentru a uşura şi sprijini educaţia, businessul, furnizarea şi consumarea a diferite servicii în noul context.
 
ZF Digital Summit 2020 îşi propune să aducă în prim plan învăţămintele perioadei de criză şi să contureze ce ar trebui să se afle în planul strategic de digitalizare pe care ar trebui să-l aibă pentru perioada următoare România, adică administraţia, companiile, şcolile, utilizatorii.
 

 

Află mai multe
TEME DE DISCUTIE

 Care au fost lucrurile pozitive care s-au întâmplat pe durata pandemiei din punct de vedere al digitalizării, al adopţiei tehnologiei în România, în mediul de business, educaţional şi administraţie?

 

Care sunt cele mai mari greşeli făcute în această perioadă din punct de vedere al digitalizării?

 

De ce am fost în stare să facem în câteva luni ce nu s-a realizat în ani sau decenii, în special în administraţia publică? Cum facem să păstrăm această atitudine?

 

Care sunt zonele în care există cele mai slabe conexiuni la internet din România?

 

Cum se poate extinde rapid infrastructura de comunicaţii fixe şi mobile din România şi cât ar trebui investit pentru a creşte capacitatea reţelelor de a face faţă noului model de consum?

 

Ce impact are faptul că România este în urmă în ce priveşte adoptarea tehnologiei 5G? Ce impact ar avea o deblocare rapidă a licitaţiei prin care operatorii de telefonie mobilă ar câştiga acces la spectru radio suplimentar?

 

Ce aplicaţii şi soluţii software ar trebui să utilizeze administraţia şi companiile?

 

Cum arată piaţa de soluţii de comunicaţii B2B în contextul pandemiei? Ce s-a schimbat? Ce soluţii au funcţionat cel mai bine în criză?

 

Cum s-a schimbat consumul de media pe durata pandemiei? Cum se mai consumă TV-ul linear – de pe televizor, de pe reţelele sociale, de pe telefon, computer? Cum arată raportul de consum între posturile TV tradiţionale şi giganţii online? Ce formate preferă publicul şi încotro merge piaţa?

 

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali