Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER SILVER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTNER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER PARTENER
Parteneri suport
Share event
DESPRE EVENIMENT

ZF Health&Pharma Summit 2019. Bătălia pentru performanţă.

Ziarul Financiar organizează a opta ediţie a ZF Pharma Summit, un eveniment care reuneşte timp de două zile cei mai mari jucători din domeniul sănătăţii, de la autorităţi, medici, reprezentanţi ai spitalelor private şi publice, reprezentanţi ai companiilor farmaceutice şi ai pacienţilor.

Care este pasul următor în sănătate în România? Cum ajungem la servicii de calitate şi la profesionalism în sistemul medical, atât cel de stat, cât şi cel privat?

Ce s-a schimbat în domeniul sănătăţii în ultimul an şi cum poate avea pacientul un acces mai rapid la serviciile medicale? Care sunt provocările la care sistemul sanitar trebuie să facă faţă?

Ministerul Sănătăţii are un buget de 9,5 miliarde de lei în 2019, iar Casa Naţională de Sănătate are un buget de 37,8 miliarde de lei în 2019, sume record care intră în sistemul medical anul acesta.

După creşterile bugetelor autorităţilor, majorările salariale din sănătate şi dotările cu aparatură ale unor spitale publice, următorul pas este eficientizarea cheltuielilor din sistemul medical astfel încât şi pacienţii să beneficieze de servicii mai bune.

Creşterile salariale din 2018 au dus veniturile medii din sănătate şi servicii sociale la peste 3.700 de lei net pe lună în mai 2019, în timp ce salariul mediu net la nivel naţional a fost de 3.100 de lei în aceeaşi perioadă. Deşi la nivel naţional sunt peste 60.000 de medici din cele mai recente date de la Statistică, distribuţia medicilor este concentrată în oraşele mari, centre universitare, în timp ce spitalele din oraşele mici au în continuare deficit de medici.

În continuare, cu toate că s-au făcut investiţii şi în sistemul de stat, pacienţii aşteaptă luni de zile pentru a beneficia de analize gratuite, pe baza biletului de trimitere şi a contribuţiilor plătite. În piaţa de medicamente, deşi anul trecut au fost introduse 37 de molecule noi, producătorii de medicamente îşi delistează în continuare produsele ieftine, iar în ultimii ani nu au mai fost investiţii de la zero în noi fabrici pe piaţa locală. Ce soluţii există?

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali