Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER BRONZE PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER SILVER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE
Share event
DESPRE EVENIMENT

ZF Health&Pharma Summit'22

ZF Health&Pharma 2022. Este timpul investiţiilor în Sănătate!
Cum mobilizăm resurse publice şi private pentru un act medical de calitate şi cum eficientizăm cheltuirea banilor?
 
 
Ziarul Financiar ajunge a cea de-a 11-a ediţie a summitului ZF Health&Pharma, cel mai important eveniment din zona de business medical.
Ediţia din 2022 se axează pe două teme mari: nevoia de finanţare, atât din spitalele de stat, cât şi din cele private, din domeniul farmaceutic, dar şi cheltuirea eficientă a banilor care intră în sistem.
Ultimii doi ani care au scos la suprafaţă limitele sistemului sanitar au arătat că nevoia de investiţii care să ajute medicii şi pacienţii nu mai poate fi amânată.
Pacienţii români merită să fie trataţi cu decenţă, să primească ce au nevoie pentru sănătatea lor, de la medicamente, la acces la terapii noi sau la echipamente prin care să descopere la timp afecţiunile.
 

Când se va stabili necesarul de aparatură din spitale? Numărul de aparate de rezonanţă magnetică nucleară este de 298, din care 31% (92 de aparate – n. red.) se află în sistemul public. Asigurarea cu RMN este de 15 la 1 mil. locuitori, iar 18% din aceste aparate sunt mai vechi de zece ani, deşi medicina evoluează de la an la an.

Autorităţile trebuie să iasă de sub scutul neputinţei şi să meargă spre pacienţi cu programe de screening, de educaţie pentru a-i determina mai ales pe cei vulnerabili să meargă la medic. Iar pentru a-i convinge, este nevoie de încredere din partea pacienţilor că în spitale, în ambulatorii, în policlinici de stat găsesc rezolvare pentru problemele lor de sănătate.

O parte din soluţie, pe lângă comunicarea transparentă, o reprezintă cheltuieli mai eficiente în sistemul de sănătate, în care intră anual zeci de miliarde de lei, însă fără să se vadă rezultatele.

În cele două zile ale evenimentului organizat de Ziarul Financiar aflăm de la reprezentanţi ai statului şi ai mediului privat care este primul pas pe care sistemul sanitar din România trebuie să îl facă pentru evoluţie, după ani întregi de mers pe loc.

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali